foto: LETA
Mičerevskis aicina Viņķeli uzmanīties un neiekrist uz partijas pausto atbalstu
Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis.
Politika
2020. gada 6. novembris, 09:36

Mičerevskis aicina Viņķeli uzmanīties un neiekrist uz partijas pausto atbalstu

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes deputāts Māris Mičerevskis, kurš vakar paziņoja par izstāšanos no partijas "Latvijas attīstībai" (LA), aicināja veselības ministri Ilzi Viņķeli (AP) uzmanīties un neiekrist uz minētās partijas pausto atbalstu, šorīt intervijā TV3 raidījumam "900 sekundes" sacīja Mičerevskis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš piebilda, ka viņam personīgi nav atbalstāma Viņķeles pēdējā laika komunikācija ar sabiedrību, bet viņš arī nevar vērtēt viņas darbību kopumā, jo nav veselības nozares eksperts. Tomēr viņam tīri cilvēcīgi nav pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās, it kā aizstāvot neveiksmīgi strādājošo ministri.

Uz jautājumu vai politiķis var nosaukt tos partijas līderus, kuri veic šādu aizkulišu tirgošanos, Mičerevskis atbildēja, ka nevēlas manipulēt ar cilvēku vārdiem, jo viņam neesot dokumentālu pierādījumu, lai gan uz atkārtotu jautājumu, vai tas varētu būt partijas valdes loceklis Edgars Jaunups, politiķis atbildēja apstiprinoši.

Deputāts izstājas no partijas

Jau ziņots, ka Mičerevskis nolēmis izstāties no LA, jo viņam neesot pieņemama partijas līderu aizkulišu tirgošanās, aizstāvot "neveiksmīgi strādājošu ministri" - Viņķeli.

Mičerevskis sociālajos tīklos publicējis savu video uzrunu, kurā skaidro šī soļa iemeslus. Viņš izteicies, ka, stājoties partijā, neesot lolojis ilūzijas par to, ka politika ir godīga, taču neesot gaidījis, ka "būs tik liela savu interešu lobēšana un stādīšana augstāk pa valsts un tautas interesēm".

"Šodien redzot, ka krīzes laikā LA valdes locekļi un ietekmīgākie cilvēki nāk klajā ar viena cilvēka rakstītu paziņojumu, lai aizstāvētu neveiksmīgi strādājošu ministri, pretī ietirgojot papildus ietekmi šim vienam cilvēkam, esmu pieņēmis lēmumu, ka nevaru vairs būt šādas organizācijas biedrs," paziņojis Mičerevskis.

Viņam neesot pieņemams, ka Covid-19 krīzes laikā politiskās spēles un biznesa intereses "ir pāri cilvēku dzīvībām". Viņaprāt, LA ir godīgi un dedzīgi cilvēki, kuri tiekot izmantoti kā izkārtne partijas interešu lobēšanai.

Mičerevskis norādīja, ka, izstājoties no partijas, viņš turpinās strādāt kā Rīgas domes deputāts un arī turpmāk atbalstīs Rīgas mēru Mārtiņu Staķi (APP), kuram politiķis uzticoties.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās