"Viņi teica, lai ejam sterilizēties..." Pēc kašķa piketā pret abortu aizliegumu grasās vērsties VBTAI
foto: Juris Rozenbergs
Pretrunīgi vērtētā nodibinājuma "Tautas varas fronte" pārstāvis Roberts Raimo pietuvojas jaunatnes organizācijas "Protests" pārstāvēm, kuras pauž neapmierinātību, ka vīrietis neievēro distanci un ir bez maskas.
Sabiedrība

"Viņi teica, lai ejam sterilizēties..." Pēc kašķa piketā pret abortu aizliegumu grasās vērsties VBTAI

Jauns.lv

Kā novēroja Jauns.lv, vakardienas piketā pie Polijas vēstniecības Rīgā, kuru rīkoja jaunatnes organizācija “Protests”, izcēlās nelielas nesaskaņas starp otrpus ielai protestējošā nodibinājuma “Tautas varas fronte” (TVF) pārstāvjiem. Notiekošajā iejaucās arī policija.

"Viņi teica, lai ejam sterilizēties..." Pēc kašķa ...

Pēc “Protests” pārstāves Marikas Kacares paustā, pikets noticis, reaģējot uz Polijas Konstitucionālās tiesas 30. oktobra lēmumu par abortu aizliegumu augļa pataloģiju gadījumā. Akcijā, pēc Jauns.lv novērojumiem, piedalījās ap 200 cilvēki.

Viņa pavēstīja, ka kopš sprieduma izsludināšanas visā valstī notiek protesti, kuros pieprasa ne vien šī sprieduma atcelšanu, bet arī vispārēju aborta aizlieguma atcelšanu, kas patlaban ir viens no visstingrākajiem Eiropā.

Pikets pie vēstniecības Latvijā pret abortu aizliegumu Polijā

Pie Polijas vēstniecības Rīgā šodien no plkst.18 līdz 18.30 notika pikets pret abortu aizliegumu Polijā. Pikets notika reaģējot uz Polijas ...

Jaunatnes organizācijas ieskatā šis lēmums pietuvina Poliju pilnīgam abortu aizliegumam, jo vienīgie izņēmumi, kas šobrīd pieļauj abortu Polijā, ir grūtniecība izvarošanas vai incesta gadījumā, kā arī, ja pastāv drauds sievietes dzīvībai vai veselībai.

Piketa organizētāji uzsvēra, ka ar aizliegumiem panākams vien abortu tūrisms un bīstamu metožu izmantošana.

Jaunieši aicināti sterilizēties un provocēti

Jauns.lv notikuma vietā ievēroja, ka vienā brīdī TVF pārstāvis, kurš atradās pretējā ielas pusē, blakus pašai vēstniecības ēkai, devās pretī jauniešu pulkam un, bez sejas aizsargmaskas un neievērojot distanci, sāka filmēt protestējošos.

Viena no protesta dalībniecēm Selma Levrence telefonsarunā ar Jauns.lv atklāja, ka TVF pārstāvis izaicinoši neievērojis divu metru distanci, bijis bez maskas un aicinājis tās novilkt arī jauniešiem.

“Viņi jautāja, cik Latvijā ir veikti aborti, teica, lai ejam sterilizēties. Jāpiebilst, ka pretējā pusē atradās sieviete ar mazgadīgu bērnu, kurš bija spiests piedalīties šajā visā un skatīties uz asiņainu plakātu, kurš tur atradās,” skaidroja Levrence, pieminot plakātu,uz kura bija attēlotas aborta sekas.

Levrence pauda, ka, reaģējot uz konfrontāciju no TVF puses, devusies arī uz ielas pretējo pusi, lai runātu ar sievieti. Abos incidentos iejaukusies policija, mēģinot nošķirt protestējošos. Pavisam drīz ieradusies arī viena Valsts policijas automašīna ar papildu policistiem.

“Protests” pārstāve pauda, ka par TVF provokācijām ir informējusi kādu uz vietas esošu policijas darbinieku un plāno vērsties arī Valsts bērnu tiesību aizsardzības inspekcijā (VBTAI).

Jauns.lv pēcāk Valsts policijā noskaidroja, ka vismaz pagaidām pārbaudes saistībā ar akcijā notikušo nav veiktas.

“Zināms par kādu personu, kura vēlējās rakstīt iesniegumu. Tas uz vietas tika piedāvāts, taču tad persona pārdomāja,” informēja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.