foto: Ekrānuzņēmums
Sandra Kalniete iesaistās kampaņā "Sievietes par demokrātiju!"
Politika
2020. gada 30. oktobris, 09:31

Sandra Kalniete iesaistās kampaņā "Sievietes par demokrātiju!"

Karlīna Timofejeva

"Baltkrievu sievietes kļuvušas par simbolu – par Baltkrievijas demokrātiskās revolūcijas seju, par neuzvaramu un neatvairāmu spēku, kas stājas pretī Lukašenko rokaspuišu nežēlīgajai vardarbībai," uzskata Eiropas Parlamenta deputāte, Eiropas Tautas partijas grupas viceprezidente Sandra Kalniete.

Solidarizējoties ar baltkrievu tautu, kas pieprasa sarīkot valstī atkārtotas un brīvas prezidenta vēlēšanas, Sandra Kalniete iesaistījusies kampaņā “Sievietes par demokrātiju!”. Kampaņu atbalsta virkne ietekmīgu politiķu, to vidū Eiropas Komisijas priekšsēdētājas vietniece, komisāre Vera Jourova, bijusī ASV Valsts sekretāre Hilarija Klintone, bijusī Lietuvas prezidente Daļa Grībauskaite un daudzas citas.

"Visa pasaule apbrīno baltkrievu sieviešu apņēmību, drosmi un izturību. Tā ir patiesa varonība atkal un atkal piedalīties ielu protestos, zinot, ka tevi var arestēt, piekaut, spīdzināt, izvarot un pat nogalināt. Baltkrievu sievietes cīnās par labāku nākotni saviem bērniem un savai valstij, revolūcija devusi viņām spārnus, viņas atmodinājušas visu baltkrievu tautu. Es aicinu baltkrievu sievietes apzināties savu spēku un turpināt iesākto, lai Baltkrievija kļūst par demokrātisku valsti," saka Sandra Kalniete.

Kalniete prasa Baltkrievijas varasiestādēm atbrīvot politieslodzītos, tostarp arestētās sabiedriskās aktīvistes Marfu Rabkovu un Tatjanu Kaņevsku.

Eiropas Tautas partija norāda, ka Baltkrievijā notiek miermīlīga demokrātiska revolūcija – pēc daudzu gadu desmitu klusēšanas ir dzimusi jauna pilsoniskā nācija, kas pieprasa demokrātiskas pārmaiņas valstī. Demokrātisko revolūciju virza baltkrievu tautas vēlme lemt pašai par sevi, brīvi un godīgi ievēlēt savus līderus un uzņemties atbildību par savas valsts nākotni. ETP iestājas par Baltkrievijas iedzīvotāju prasību sarīkot atkārtotas, godīgas prezidenta vēlēšanas, prasa atbrīvot politieslodzītos un neatzīst Aleksandru Lukašenko par atkārtoti ievēlētu prezidentu.

foto: Publicitātes

Nevalstiskās organizācijas "Vote Watch Europe" reitingā Sandra Kalniete ierindota starp 100 ietekmīgākajiem Eiropas Parlamenta deputātiem. Viņa pārstāv partiju apvienību JAUNĀ VIENOTĪBA un, pildot doto mandātu darbam Eiropas Parlamentā, strādā Ārlietu un Starptautiskās tirdzniecības komitejās, kā arī Drošības un aizsardzības apakškomitejā.
Deputāte aktīvi darbojas Austrumu partnerības ietvaros, lai sekmētu demokrātiskos procesus tādās valstīs kā Ukraina, Moldova, Gruzija un citas. Eiropas Tautas partijas (ETP) grupa ir lielākā Eiropas Parlamentā kopš 1999.gada. Pašlaik labēji centriskajā politiskā grupā strādā 187 deputāti no visām ES dalībvalstīm. Vienīgais Latvijas politiskais spēks, kas pārstāvēts vadošajā Eiropas politiskajā saimē, ir partija VIENOTĪBA/partiju apvienība JAUNĀ VIENOTĪBA. 

Raksts sadarbībā ar ETP grupu Eiropas Parlamentā