foto: Rojs Maizītis
“Jaunā Bērnu slimnīcas ēdnīca var kļūt par labāko Eiropā,” pārliecināts tās veidotājs pavārs Elmārs Tannis
BKUS jaunās virtuves viens no radītājiem Elmās Tannis iztēlojies, ka nākotnē bērni tiks baroti ar turpat slimnīcas teritorijās iekoptu siltumnīcu dārzeņiem.
Sabiedrība
2020. gada 27. oktobris, 12:00

“Jaunā Bērnu slimnīcas ēdnīca var kļūt par labāko Eiropā,” pārliecināts tās veidotājs pavārs Elmārs Tannis

Jauns.lv

Vēl septembra izskaņā Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS), Vienības gatvē, notika veselīgas ēšanas koncepta “Ēst prieks” un jaunās virtuves atklāšana, kur interesenti varēja iepazīties ar to, kā slimnīca, kura savulaik izpelnījās gana zemu novērtējumu par ēdienkarti bērniem, nu baros mazos pacientus.

Bērnu slimnīcā kopā ar “Maxima Latvija” un Latvijas ražotājiem, pavāru Elmāru Tanni un uztura speciālisti Lizeti Pugu nu ir atjaunota virtuve, un izveidots veselīgas ēšanas koncepts “Ēst prieks”.

Lielās izmaiņas galvenokārt ieviestas, lai labotu līdz šim zemo novērtējumu, kuru slimnīca izpelnījusies saistībā ar līdzšinējo ēdināšanu.

Kā izskatās jaunajā Bērnu slimnīcas virtuvē?

Šodien Bērnu klīniskās universitātes slimnīcā (BKUS), Vienības gatvē, notika veselīgas ēšanas koncepta “Ēst prieks” un jaunās virtuves atklāšana, kur interesenti ...

gallery icon

Nākotnē ieplānotas pašiem savas siltumnīcas

“Viss sākās, kad tikos ar slimnīcas vadītāju Valtu Ābolu. Izklāstīju savu vīziju un to, kā, manuprāt, būtu jābūt, lai iespaidi par BKUS ēdināšanu pilnībā izmainītos. Kopā veidojām gan ēdienkarti, gan arī piestrādājām pie citiem aspektiem, lai ēdināšanu bērnu slimnīcā šodienas līmenī. Sanāca skaisti!,” pieredzē ar projektu dalās iecienītais pavārs Elmārs Tannis.

Izrādās, ka Taņņa vīzija ar to vis nebeidzas – viņš ir iztēlojies, ka nākotnē bērniem būs iespēja piedāvāt dārzeņus, kuri auguši tepat slimnīcas teritorijā speciāli izbūvētās siltumnīcās.

“Domāju, ka ar neatlaidību mēs varam panākt to, ka BKUS ēdnīca ir Eiropā labākā bērnu slimnīcas ēdnīca!” pārliecināts ir Tannis.

Taču jaunas vēsmas bērnu slimnīcas ēdienkartē nenoliedzami ir ieviestas jau šobrīd. Pašreizējā sistēma paredz, ka 10 dienas pēc kārtas bērni varēs nogaršot dažādas maltītes, norādīja slimnīcā.

Tāpat arī tuvākajā laikā būs pieejamas specializētas maltītes, pielāgojoties mazajiem pacientiem ar īpašu ēdienkarti, piemēram, bezglutēna makaroniem.

Pasākumā piedalījās BKUS patronese Iveta Vējone, Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa, Bērnu slimnīcas vadītājs Valts Ābols un “Maxima Latvija” vadītājs Viktors Troicins.