foto: Edvīns Rakickis
Pandēmija - īstais laiks, kad ceļot uz... nekurieni jeb iespaidi par lidojumu no Rīgas uz Rīgu
Tiem, kuriem ceļošanas rituāla patiesi pietrūkst, šāda izklaide būs tieši laikā.
Sabiedrība
2020. gada 27. oktobris, 05:45

Pandēmija - īstais laiks, kad ceļot uz... nekurieni jeb iespaidi par lidojumu no Rīgas uz Rīgu

Jauns.lv

Ņemot vērā to, ka jau kopš marta tūrisma nozari nežēlīgi plosa konstanti mainīgie, pandēmijas seku mazināšanai ieviestie ceļošanas ierobežojumi, uzņēmumi ik pa laikam izceļas ar atjautīgiem veidiem, kā turpināt darboties par spīti relatīvai dīkstāvei. Tā rīkojusies arī tūrisma firma “Balt-Go”, piedāvājot par teju 160 eiro no Rīgas aizlidot uz nekurieni.

Tūrisma firma “Balt-Go” oktobra vidū izpelnījās mediju uzmanību ar aicinājumu rezervēt vietas uz 25. oktobri, kad ir ieplānots avio reiss no lidostas “Rīga” uz... nekurieni.

Gandrīz pusotru stundu garais lidojums Rīga – Rīga bija iecerēts svētdienas pēcpusdienā, pulksten 16:10.

Simboliskajam reisam tika atvēlēta Latvijas karoga krāsās izdaiļotā “airBaltic” lidmašīna “Airbus A220-300”.

Lidojums uz "nekurieni"

Ņemot vērā to, ka jau kopš marta tūrisma nozari nežēlīgi plosa konstanti mainīgie, pandēmijas seku mazināšanai ieviestie ceļošanas ierobežojumi, uzņēmumi ...

gallery icon
196

Kā šobrīd rit dzīve lidostā?

Izrādās, ka ideja šādam lidojumam ir aizgūta no ārvalstu tūrisma firmām. Reisus uz nekurieni līdz šim organizējušas tādas aviokompānijas kā austrāliešu “Qantas”, Taivānas lidsabiedrība “EVA Air”, Japānas aviokompānija “All Nipon Airways”, kā arī Dienvidkorejas un Singapūras aviokompānijas.

“Šādi lidojumi Āzijas valstīs iekarojuši plašu popularitāti, biļetes uz tiem izpērkot dažu minūšu laikā pēc lidojumu izziņošanas. Esošajos Covid-19 pandēmijas apstākļos, kad lidojumi ir kļuvuši teju par ekskluzīvu izklaidi, cilvēku alkas pacelties gaisā nekur nav zudušas,” pirms lidojuma pauda organizatori.

Svētdienas pēcpusdienā lidosta “Rīga” bija teju vai pavisam tukša, taču darbu, kā ierasts, turpināja visas “Duty Free” zonas vilinošās bodītes.

Gluži tāpat kā Rīgas ielās – bija ļaudis ar maskām un bija tādi, kuri šo drošības nosacījumu izvēlas ignorēt. Vismaz līdz brīdim, kad uz viņiem tiek pavērsta kamera.

Saistībā ar gaidāmo izlidošanu pasažierus pie vārtiem B7 uzrunāja pazīstamais aktieris Andris Bulis, kurš, kā pēcāk izrādījās, būs šī lidojuma ap Kurzemi gids.

Vairums no Jauns.lv uzrunātajiem pasažieriem apgalvoja, ka šādam neierastam avioreisam pieteikušies, jo viņiem pietrūkst lidošanas un ceļošanas procesa, kuru atņēmusi pandēmija.

Glābējdeva tiem, kuriem ir ceļošanas atkarība

Organizatori bija iecerējuši, ka lidojums notiks ap Kurzemes piekrasti, pa ceļam apskatot no augšas Liepāju, Ventspili un beigu beigās – vērojot saulrietu no 1 kilometra augstuma, kas pasažieru aviolainerim patiesībā skaitās kā ļoti zems lidojums.

Lidojums Rīga-Rīga ilga aptuveni 1 stundu un 25 minūtes. Tā laikā “LSG Sky Chefs” šefpavārs bija parūpējies īpašu ēdienkarti, kurā ietilpa mielasti no 1937. gada pavārgrāmatas, ko sarakstījušas Latvijas lauksaimniecības kameras mājturības darbinieces.

Savukārt Kurzemes aplidošanas ekskursijas gida lomā, kā jau minēts – iejutās Andris Bulis.

Kopumā jāpiebilst, ka, lai arī aviolaineris faktiski nolaidās turpat, kur pacēlās, ceļojuma sajūtu organizatoriem sagādāt tomēr izdevās.

Lielā mērā paldies par to jāsaka prasmīgajiem pilotiem, kuri gādāja gan par drošiem, bet interesantiem manevriem gaisā, gan arī par humora devu.

Tiem, kuriem ceļošanas rituāla patiesi pietrūkst, šāda izklaide būs tieši laikā.