foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Rīgu kārtīgi apceļojušais alnis laimīgi pametis galvaspilsētu
Alnis Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.
Sabiedrība
2020. gada 24. oktobris, 20:29

VIDEO: Rīgu kārtīgi apceļojušais alnis laimīgi pametis galvaspilsētu

Jauns.lv

Glābēji šodien Zaķusalā notvēruši alni, kurš otrdien nebija notverams un turpināja savu uzturēšanos Rīgā, vēsta Lsm.lv. notvertas dzīvnieks, ir tas pats, kuram pirms dažām dienām izdevās aizmukt. Alnis, kurš šonedēļ pastaigājās pa Rīgas centru un klaiņoja arī pa dzelzceļa sliedēm, notverts un nogādās Liepājas puses mežos.

Kā vēsta Lsm.lv, dzīvnieks sveiks un vesels nogādāts Liepājas puses mežos.

Jauns.lv jau ziņoja, ka Otrdien ap plkst. 8.20 no rīta Valsts policija saņēma informāciju, ka Grīziņkalna parkā atrodas alnis un pārvietojas centra virzienā. Dzīvnieks uz īsu laiku kavēja arī vilcienu satiksmi, jo alnis Daugavu izvēlējās šķērsot, izmantojot dzelzceļa tiltu.

"Latvijas Dzelzceļš" savā "YouTube" kontā publicējis ainas no novērošanas kamerām, kurās fiksēts otrdienas rītā Rīgā ieklīdušais alnis.

"Latvijas Dzelzceļš" norāda, ka Rīgas centrā izlocīt kājas bija ieradies viens lielākajiem meža iemītniekiem. Alnis savā maršrutā iekļāvis arī pārvietošanos pa dzelzceļa sliedēm, apmeklējot Rīgas Centrālo dzelzceļa staciju un šķērsojot dzelzceļa tiltu pār Daugavu.

Uzņēmums paziņoja, ka alnis ne tikai nebija saskaņojis savu maršrutu, bet arī pārkāpa virkni drošības noteikumu, tāpēc asprātīgi norāda - "Neesi alnis, nopauzē pie dzelzceļa!"


Policija alnim sekojusi un mēģinājusi to notvert Zaķusalā, taču tas neizdevās un dzīvnieka meklēšana tika pārtraukta.

foto: ekrānuzņēmums no video
Alnis Rīgas Centrālajā dzelzceļa stacijā.

Arī vairāki citi aculiecinieki šodien sociālajos tīklos publicējuši video un fotogrāfijas, kurās iemūžināts Rīgas centrā ieklīdušais alnis.

Kameras vēlāk piefiksējušas, ka alnis atrodas Daugavā un peld uz Lucavsalu, tomēr vēlāk nolēmis atgriezties Zaķusalā.

Septembris un oktobris ir aļņu riesta laiks.