foto: ekrānuzņēmums no video
VIDEO: Latgalē šorīt novērots pirmais sniegs
Sabiedrība
2020. gada 18. oktobris, 12:49

VIDEO: Latgalē šorīt novērots pirmais sniegs

Jauns.lv / LETA

LTV laika ziņu vīrs Toms Bricis sociālajos tīklos dalījies ar video, kas liecina, ka šodien Latgalē, Rugāju novadā kopā ar lietu novērotas arī pirmās sniegpārslas.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Video, kuru uzņēmusi Linda Rancāne, tapis 18.oktobra rītā.

Kā raksta Bricis, sniega kārta gan neveidojās, jo gaisa temperatūra bija virs nulles un snigšana ilgusi īsu brīdi.

Naktis Latvijā kļūst arvien aukstākas, un arī šonakt vietām termometra stabiņš noslīdējis līdz -1 un -2 grādiem. Nakts sākumā starptautiskajā lidostā gaisa temperatūra pirmo reizi šosezon bija -1 grāds.

Dati par pagājušo gadu liecina, ka pērn par pirmo sniegu vietām tika ziņots jau 6.oktobrī.

Sinoptiķi jau nākamnedēļ prognozē stipru snigšanu

Sinoptiķi prognozē, ka jaunās nedēļas sākumā Latvijā saglabāsies vēss un vējains laiks, vietām Vidzemē stipri snigs, nedēļas vidū ciklons atnesīs siltāku gaisu, bet, ciklonam aizejot, nedēļas nogalē kļūs dzestrāks, prognozē sinoptiķi.

Pirmdien rietumu vējš brāzmās pastiprināsies līdz 13-18 metriem sekundē, Vidzemes piekrastē - līdz 22 metriem sekundē. Naktī un no rīta daudzviet valstī, dienā galvenokārt Vidzemē gaidāmi nokrišņi, tai skaitā vietām Vidzemē gaidāms pērkona negaiss un stipra snigšana. Spīdot saulei, gaisa temperatūra valsts lielākajā daļā paaugstināsies līdz +6..+10 grādiem.

Otrdien vējš kļūs lēnāks un vietām būs nokrišņi, bet naktī uz trešdienu siltā atmosfēras fronte visā valstī atnesīs nelielu līdz mērenu lietu. Sagaidāms, ka ceturtdien līs spēcīgāk, pūtīs brāzmains dienvidrietumu vējš un gaisa temperatūra pakāpsies līdz +11..+15 grādiem.

Nedēļas nogalē gaidāms sausāks un vēsāks laiks.

Gan nedēļas sākumā, gan beigās gaisa temperatūra diennakts tumšajā daļā vietām noslīdēs nedaudz zem nulles. Ceļu apledošanas risks būs mazs; pirmdien dažviet Vidzemes ziemeļu un centrālajā daļā ceļi var kļūt slideni sniega dēļ.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās