112
2020. gada 16. oktobris, 22:52

"Viņa bija mīloša mamma" Ķekavas iedzīvotāji šokā par traģēdiju un netic, ka māte spējusi nogalināt savu bērnu

Degpunktā, TV3

Ķekavas pagastā vienā no Rāmavas ciematiņa ielām slejas privātmāja ar iekoptu dārzu. Tajā mitinās ģimene – 33 gadus veca sieviete kopā ar dzīvesbiedru, kā arī pāra kopīgā meita, kurai augustā palika gads. Kaimiņi šos cilvēkus raksturo kā rūpīgus un laimīgus, šovakar vēsta TV3 raidījums "Degpunktā".

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Tāda mīlestība abiem ar vīru. Vai dieniņās. Reti kurai māte šitā rūpējas par bērniņu kā viņa," stāsta kaimiņiene. "Viņa bija mīloša mamma, kura braukāja ar savu bērniņu uz pulciņiem. Viņa gāja uz spēļu laukumu tepat Rāmavā. Draudzējās ar bērniem. Visa viņu dzīve ir fantastiski sakārtota, bērniņš laimīgs, viss tur ir kārtībā." 

Mamma Laura agrāk strādāja par pasniedzēju galda tenisā. Kopš piedzima meita sieviete devās bērna kopšanas atvaļinājumā. Vakar no rīta abas iekāpa automašīnā "KIA CEED" un pazuda uz vairākām stundām. Tuvinieki satraukušies zvanīja policijai.

Sieviete esot pazudusi jau no pulksten 10 rītā. Policija ieguvusi informāciju par viņas iespējamām atrašanās vietām. Apmeklējot apkārtni atrasta sievietes automašīna, kurā sēdējusi Laura viena pati. Inspektori pamanījuši, ka sieviete ir stiprā apreibinošo vielu ietekmē un izsauca mediķus, kas viņu nogādāja slimnīcā.

Meitas atrašanās vieta nebija zināma. Tomēr drīz vien 40 līdz 50 metrus tālāk no automašīnas Daugavas piekrastes ūdenī tika atrasts bērna līķis. Policija uzsākusi cilvēku pratināšanu, lai noskaidrotu kādos apstākļos noslīka bērns un ko tajā brīdī darīja māte.

Tikmēr Rāmavas ciema iedzīvotāji pārliecināti, ka noticis negadījums. "Tur neviens nevienu nav apzināti gājis un slepkavojis. Šobrīd tā vienkārši ir ļoti liela traģēdija visiem.

Lauriņai tas ir pirmais bērniņš un viņa iet staigāt, iet vingrot no rītiem uz laukumiņa ar viņu kopā. Viņa noteikti nav nekāda slepkava. Varbūt viņa iekrita ūdenī kaut kādā dziļumā un Laura mēģināja viņu glābt, bet neveiksmīgi un varbūt tajā brīdī viņai iestājās kaut kāds šoks," stāsta viena no Lauras kaimiņienēm.

Tikmēr kāda pie Daugavas krasta netālu no Lauras iemīļotas pastaigu vietas dzīvojoša sieviete uzskata, ka nelaimes gadījums tas nevarēja būt: "Man pašai mazbērns tepat aug. Tikko sāka staigāt, ejam pīlītes barot. Nav iespējams noslīkt, ja māte ir blakus." 

Pretēji daudzu ciema iedzīvotāju pārliecībai, policijai šodienas gaitā izdevās uzzināt detaļas, kas liecina, ka meitenītes nāve nav nejaušība.

Psiholoģe Sanita Paula komentējot notikušo saka: "Droši vien, pirms tam ir bijusi kaut kāda krīzes situācija, kas ir akumulējusi šo te galējo lēmumu pieņemšanu. Pirms tam droši vien ir bijusi vesela notikumu virkne, ja cilvēks pieņem tik galēju lēmumu."

Plašāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.

Jau vēstīts, ka 15. oktobrī ap pulksten 19.00 Valsts policija saņēmusi informāciju, ka no savas dzīvesvietas Ķekavas novadā pazudusi sieviete ar savu gadu veco meitu. Pēc informācijas saņemšanas Valsts policijas darbinieki nekavējoties uzsāka sievietes un mazgadīgā bērna meklēšanas pasākumus.

Apsekojot sievietes dzīvesvietas apkārtni un iespējamās viņas atrašanās vietas, ap pulksten 22.18 Daugavas upes krastā tika pamanīta pazudušajai sievietei piederošā automašīna.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pārbaudot automašīnu, tika konstatēts, ka tajā atrodas pazudusī sieviete stiprā apreibinošo vielu ietekmē. Turpinot meklēšanas pasākumus, aptuveni 40-50 metru attālumā no automašīnas, upē netālu no krasta līnijas tika atrasts 2019.gadā dzimuša bērna līķis.

Aizdomās par iespējamo noziedzīgo nodarījumu policija aizturējusi bērna māti.

Par notikušo uzsākts kriminālprocess par slepkavību pastiprinošos apstākļos pēc Krimināllikuma 117.panta 2. punktā paredzētā noziedzīgā nodarījuma sastāva pazīmēm, par kuru likums paredz sodu ar mūža ieslodzījumu vai ar brīvības atņemšanu uz laiku no desmit līdz divdesmit gadiem un ar probācijas uzraudzību uz laiku līdz trim gadiem, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

17. oktobrī tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa – apcietinājums piemērošanu minētajai sievietei. Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.