112
2020. gada 7. oktobris, 22:44

Bez telefona esoša jelgavniece kājām iet līdz ugunsdzēsēju depo, lai pateiktu, ka kaimiņos deg

Jauns.lv

Jelgavā, Ausekļa ielā 38, negaidīti uzliesmojusi bez uzraudzības atstāta strādājoša veļas mašīna. Pamanot, ka no kaimiņu loga nāk dūmi, jelgavniece, kurai nav mobilā telefona, kājām aizgājusi līdz blakus esošajam ugunsdzēsēju depo, lai izsauktu glābējus, ziņo TV3 raidījums "Degpunktā".

Veļasmašīnas elektronikā noticis īssavienojums, tādēļ tā uzliesmojusi, šādi radot apdraudējumu visai daudzdzīvokļu mājai.

Dūmus pamanījusi kaimiņiene, kura centās sasaukt degošā dzīvokļa saimniekus un tuvākos kaimiņus, bet uz kliedzieniem neviens nav reaģējis. Saprotot, ka situācija “jāņem savas rokās”, citādi liesmas drīz pārņems visu otru stāvu, kundze uz pleciem uzmetusi jaku un skriešus steigusi saukt palīgā.

“Es ar kājām aizgāju. Te mums ir tuvu. Aizgāju līdz ugunsdzēsēju daļai un viņiem pateicu. Jā, man nekā cita (telefona) nav, tāpēc aizgāju.

Viņi stāvēja uz torņa. Viņi pateica, ka bez izsaukuma nebrauc, bet paskatījās, ieraudzīja dūmus un uzreiz aizbrauca,” stāsta kaimiņiene.

No ugunsdzēsēju depo līdz namam bija vien divsimt metri. Kundze saka, ka, protams, labāk zvanītu glābējiem pa mobilo telefonu, ja tāds viņai būtu.

Dienestiem ierodoties, postaža stundas laikā pilnībā likvidēta. Brīdī, kad ugunsdzēsēji no dzīvokļa loga ārā izmeta pēdējo gruzdošu lupatu, sētā ienākuši arī mitekļa saimnieki.

Zināms, ka izdegušais mājoklis nebija apdrošināts. Šobrīd saimniekiem priekšā daudz darba, lai dzīvokli savestu kārtībā, jāveic kosmētiskais remonts un jāmaina teju visas elektroinstalācijas.

Vairāk skatieties augstāk pievienotajā sižetā.