Sabiedrība
2020. gada 6. oktobris, 16:56

"Forevers": Covid-19 uzliesmojuma dēļ ražošana turpinās ar ierobežojumiem

Jauns.lv / LETA

Gaļas pārstrādes uzņēmums "Forevers" pēc septembrī uzņēmumā konstatēta Covid-19 uzliesmojuma ražošanu turpina ar ierobežojumiem, informēja uzņēmuma sabiedrisko attiecību konsultante Inga Galkina.

Viņa norādīja, ka ierobežojumi noteikti gaļas izstrādājumu ražošanā, savukārt vairākos citos ražošanas segmentos ražošana notiek kā līdz šim pilnā apjomā. Lielā mērā ražošanas procesa ierobežojumi ir saistīti ar īslaicīgi ierobežoto cilvēku skaitu, līdz ar to tiek veiktas darba organizācijas izmaiņas. 

"Piemēram, sešu darba dienu vietā uzņēmums strādā septiņas, izveidojot ražošanas cikla darbinieku komandas. Šī pārgrupēšanās ir ļāvusi panākt to, ka tiek ierobežota kolēģu savstarpējā saskarsme. Tāpat patlaban kompānija iegulda līdzekļus ražošanas procesa organizācijas izmaiņu ieviešanā, kas būs vairākās ražotnes telpās ar mērķi minimizēt cilvēku saskarsmi," atzīmēja Galkina.

"Forevers" pārstāve pauda, ka uzņēmuma nodrošinātais transports darbinieku nokļūšanai ražotnē darbinieku vidū tiek uzņemts atzinīgi. Tas esot viens no praktiskiem soļiem, kas ieviests darbinieku veselībai un drošības aizsardzībai. "Joprojām visiem darbiniekiem ir pieejami vajadzīgie aizsarglīdzekļi - cimdi, sejas maskas, dezinfekcijas šķidrumi. Tāpat tiek mērīta ķermeņa temperatūra, ierodoties darbā, savukārt telpas tiek regulāri dezinficētas saskaņā ar noteiktu grafiku," atklāja sabiedrisko attiecību konsultante.

Galkina norādīja, ka uzņēmumā notiek regulāra komunikācija ne tikai par Covid-19 simptomiem un fizisko veselību, bet arī emocionālo pašsajūtu, kas ir tikpat svarīgs aspekts.

Sabiedrisko attiecību konsultante pauda, ka uzņēmuma ierosinājumam darbiniekiem vecumā no 60 gadiem izmantot uzņēmuma apmaksātu atvaļinājumu atsaucies viens darbinieks, kurš joprojām atrodas atvaļinājumā.

Savukārt uz jautājumu, vai jau zināma slimības izplatības gaita uzņēmumā, "Forevers" pārstāve atbildēja, ka šis jautājums ir tiešā epidemiologu pārziņā. "Jebkurā gadījumā turpinām ciešu sadarbību ar Slimību profilakses un kontroles centru," teica Galkina.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka septembrī gaļas pārstrādes uzņēmumā "Forevers" tika konstatēts Covid-19 uzliesmojums.

Kā liecina informācija "Firmas.lv", kompānija "Forevers" reģistrēta 1996.gadā, un tās pamatkapitāls ir 6,305 miljoni eiro. "Forevers" ražo desas, cīsiņus, kūpinājumus, kā arī svaigas gaļas produkciju. Kompānijas vienīgais īpašnieks ir Ždans.

2018.gadā "Forevers" strādāja ar 37,535 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 7,4% vairāk nekā gadu iepriekš, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,8 reizes - līdz 2,887 miljoniem eiro. Kompānijas 2019.gada finanšu rezultāti pagaidām nav publiskoti.

Atbilstoši "Firmas.lv" datiem uzņēmumā pērn strādāja 308 cilvēki.