foto: Edijs Pālens/LETA
Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta arī Aizputes novada domē un Aizputes vidusskolā
Skats uz Aizputi no Tebras upes.
Novadu ziņas
2020. gada 3. oktobris, 16:54

Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta arī Aizputes novada domē un Aizputes vidusskolā

Jauns.lv / LETA

Inficēšanās ar Covid-19 konstatēta arī Aizputes novada domē un Aizputes vidusskolā, pastāstīja Aizputes novada domes priekšsēdētājs Juris Grasmanis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Viņš informēja, ka piektdien pilsētā veikti 100 siekalu testi un konstatēti aptuveni astoņi pozitīvi Covid-19 gadījumi.

Grasmanis pastāstīja, ka sestdienā testējušies Aizputes vidusskolas skolotāji un tehniskie darbinieki, savukārt svētdien paredzēts testēt pirmsskolas izglītības iestādes darbiniekus, kā arī domes darbiniekus.

Arī Aizputes novada domē konstatēts Covid-19 inficēšanās gadījums, tāpēc nākamās divas nedēļas domē netiks pieņemti apmeklētāji un arī domes darbs notiks attālināti.

Pirmdienas, 5.oktobra, pēcpusdienā tiks sasaukta attālināta Aizputes novada domes ārkārtas sēde, kurā tiks lemts par turpmāko rīcību, skaidroja Grasmanis.

"Visticamāk, lemsim par pasākumu atcelšanu un pulcēšanās ierobežojumiem. Pieļauju, ka arī vidusskola varētu pāriet uz attālinātām mācībām, vai arī ātrāk izmantot rudens skolu brīvlaika nedēļu," sacīja Grasmanis.

Jau ziņots, ka ar Covid-19 saslimstot Aizputes sporta centra darbiniekam, Aizputes vidusskolas skolēni un darbinieki nodod siekalu testus.

Slimais darbinieks ir pats informējis pašvaldību par savu saslimšanu ar Covid-19. "Mums šodien izdevās no "E. Gulbja laboratorijas" iegūt 100 siekalu testus, lai tie cilvēki, kuri ir kontaktējušies ar saslimušo darbinieku, varētu nodot analīzes. Taču nākamajā nedēļā testi tiks veikti arī citās izglītības iestādēs," iepriekš aģentūrai LETA sacīja Aizputes novada domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Jankovskis.

Viņš norādīja, ka par turpmāko rīcību pašvaldība lems, kad būs zināmi testu rezultāti.

Aizputes novada pašvaldība aicina iedzīvotājus novērot savu veselības stāvokli. Konstatējot saslimšanas simptomus, ir jāpiesakās Covid-19 pārbaudei, zvanot uz tālruņa numuru 8303 darba dienās no plkst.8 līdz plkst.18. Tuvākās Covid-19 testa nodošanas vietas ir Kuldīgā un Liepājā, taču tajās nedrīkst ierasties bez pieteikšanās.

Saskaņā ar Slimību profilakses un kontroles centra datiem līdz 2.oktobra plkst.10 Aizputes novadā bija reģistrēti viens līdz pieci saslimšanas gadījumi, konkrēti neprecizējot skaitu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās