foto: Edijs Pālens/LETA
Rīgas domes komitejas vēlēs pirmdien
Skats uz Rīgas domi.
Politika
2020. gada 3. oktobris, 10:47

Rīgas domes komitejas vēlēs pirmdien

Jauns.lv / LETA

Pirmdien, 5. oktobrī, plkst.10 sasaukta Rīgas domes ārkārtas sēde, kurā plānots ievēlēt Rīgas domes komiteju sastāvu, liecina informācija pašvaldības elektronisko dokumentu vietnē "ePortfelis".

Saskaņā ar pievienotajiem dokumentiem, Finanšu un administrācijas lietu komitejā plānots ievēlēt apvienības "Attīstībai/Par" un "Progresīvie" (APP) deputātus Mārtiņu Staķi, Māri Mičerevski, Viesturu Zepu, Aliju Turlaju, Mārtiņu Kossoviču, "Nacionālās apvienības/Latvijas reģionālās apvienības" (NA/LRA) pārstāvi Edvardu Smiltēnu, "Jaunās vienotības" (JV) deputātus Vilni Ķirsi, Olafu Pulku, Kārli Šadurski, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) deputātu Jāni Ozolu, Latvijas Krievu savienības (LKS) deputātu Miroslavu Mitrofanovu, "Saskaņas" deputātus Konstantīnu Čekušinu, Annu Vladovu, Andri Morozovu, kā arī "Gods kalpot Rīgai" (GKR) deputātus Oļegu Burovu un Juri Radzeviču.

Plānots, ka Sociālo jautājumu komitejā darbosies APP deputāti Viesturs Kleinbergs, Ivars Drulle, Mairita Lūse, Rūta Mežavilka, NA/LRA deputāti Jurģis Klotiņš un Ieva Brante, JV deputāti Ints Ķuzis, Dzintra Geka-Vaska, JKP deputāte Linda Ozola, LKS deputāts Vladimirs Buzajevs, "Saskaņas" deputāti Andrejs Kameņeckis, Igors Solomatins un Raimonds Rubiks, kā arī GKR deputāts Ainars Baštiks.

Pilsētas attīstības komitejā varētu strādāt APP deputāti Viesturs Zeps, Selīna Vancāne, Justīne Panteļejeva, Alija Turlaja un Ivars Drulle, NA/LRA deputāti Jurģis Klotiņš un Edvards Smiltēns, JV deputāti Inese Andersone, Rita Našeniece, Kaspars Spunde, JKP deputāts Jānis Ozols, LKS deputāts Vladimirs Buzajevs, "Saskaņas" deputāti Andrejs Kameņeckis, Romāns Mežeckis, Sandris Bergmanis kā arī GKR deputāts Dainis Turlais.

Mājokļu un vides komitejā plānots ievēlēt Edmundu Cepurīti, Selīnu Vancāni, Viesturu Kleinbergu un Mairitu Lūsi no APP, Eināru Cilinski un Valdi Gavaru no NA/LRA, Uģis Rotbergu un Lauri Ērenpreisu no JV, Dāvis Staltu (JKP), Aleksandru Kuzminu (LKS), Raimondu Rubiku, Igoru Solomatinu un Sandri Bergmani no "Saskaņas" kā arī Ainaru Baštiku no GKR.

Pilsētas īpašuma komitejā varētu tikt ievēlēti Mārtiņš Staķis, Mārtiņš Kossovičs, Iveta Ratinīka un Antoņina Ņenaševa no APP, Dainis Locis un Valdis Gavars no NA/LRA, Lauris Ērenpreiss un Kaspars Spunde no JV, Valters Bergs no JKP, Miroslavs Mitrofanovs no LKS, Andrejs Kozlovs, Romāns Mežeckis, Mihails Kameņeckis no "Saskaņas"un Oļegs Burovs no GKR.

Uz Izglītības, kultūras un sporta komiteju kandidēs Iveta Ratinīka, Laima Geikina, Antoņina Ņenaševa, Agnese Logina, Anete Jēkabsone-Žogota no APP, Ieva Siliņa un Dainis Locis no NA/LRA, Dzintrs Geka-Vaska, Rita Našeniece un Kārlis Šadurskis no JV, Dāvis Stalts no JKP), Jakovs Pliners no LKS, Eiženija Aldermane, Anna Vladova un Konstantīns Čekušins no "Saskaņas" un Oļegs Burovs no GKR.

Satiksmes un transporta lietu komitejā plānots ievēlēt Edmundu Cepurīti, Agnesi Loginu, Aneti Jēkabsoni-Žogotu, Justīni Panteļejevu, Miroslavu Kodi no APP, Eināru Cilinski un Ievu Siliņu no NA/LRA, Vilni Ķirsi, Inesi Andersoni, Olafu Pulku no JV, Valteru Bergu no JKP, Aleksandru Kuzminu no LKS, Vadimu Faļkovu, Andri Morozovu, Mihailu Kameņeckis no "Saskaņas", kā arī Jakovu Rafalsonu un Juri Radzeviču no GKR.

Savukārt Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā plāno strādāt Laima Geikina, Māris Mičerevskis, Miroslavs Kodis un Rūta Mežavilka no APP, Ieva Brante no NA/LRA, Ints Ķuzis un Uģis Rotbergs no JV, Linda Ozola no JKP, Jakovs Pliners no LKS, Eiženija Aldermane, Andrejs Kozlovs un Vadims Faļkovs no "Saskaņas", kā arī Dainis Turlais no GKR.

Pirmdien, 5.oktobrī, plānotas arī visu komiteju sēdes, kurās iecerēts ievēlēt komiteju vadītājus. Plkst.14 paredzētas Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēde, plkst.14.15 - Pilsētas īpašuma komitejas, plkst.14.30 - Pilsētas attīstības komitejas, plkst.14.45 - Satiksmes un transporta lietu komitejas, plkst.15 - Mājokļu un vides komitejas, plkst.15.15 - Sociālo jautājumu komitejas, bet plkst.15.30 - Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejas sēde.

Jau ziņots, ka 2.oktobrī par Rīgas domes priekšsēdētāju tika ievēlēts Staķis, bet par viņa vietniekiem - Ķirsis, Ozola un Smiltēns.

Jaunajā Rīgas domes koalīcijā darbojas APP, JV, NA/LRA un JKP, kurām kopā ir 39 deputātu vietas no 60.