Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka dzīvesvieta Langstiņos

gallery icon
6
Sabiedrība
2020. gada 23. septembris, 05:12

Īpašums, kurā tika noslepkavots Pāvels Rebenoks, patiesībā bija atpūtas komplekss

Jauns.lv

Māja, kurā pagājušās nedēļas nogalē tika noslepkavots advokāts Pāvels Rebenoks, patiesībā bija atpūtas komplekss, raksta žurnāls "Kas Jauns".

Garkalnes novada Langstiņos esošais īpašums, izrādās, ir Pāvelam Rebenokam un viņa draugam un biznesa partnerim Ingum Balandinam piederošās SIA "Verdorff" struktūrvienība.

To, ka Rebenoka dzīvesvieta, kas juridiski noformēta kā atpūtas komplekss "Zariņu krasts", ir SIA "Verdorff" struktūrvienība, apliecina publiskajās datu bāzēs pieejamā informācija.

Nekustamais īpašums iegādāts pagājušā gada novembrī par 390 tūkstošiem eiro. Iespējams, ka izvēle savu dzīvesvietu iegādāties uz uzņēmuma vārda ir pamatojama gan ar priekšrocībām, kas ļauj valstij samaksāt mazāk nodokļu, gan arī tamdēļ, ka Rebenokam bija faktiska kopdzīve ar Balandinu. Raugoties no nodokļu aspekta, reģistrējot nekustamo īpašumu uz uzņēmuma vārda, Rebenokam un Balandinam bija iespēja nesamaksāt uzņēmuma ienākuma nodokli, kas būtu jāmaksā, ja puiši nekustamo īpašumu būtu vēlējušies reģistrēt kā fizisko personu īpašumu.  Var lēst, ka ietaupījums uz uzņēmuma ienākuma nodokli no īpašuma iegādes veidojas 97 500 eiro apmērā.

SIA "Verdorff" ir dibināta 2019. gada maijā, un tās īpašnieki vienādās daļās ir bojā gājušais Rebenoks un viņa dzīvesbiedrs Ingus Balandins, kurš ir uzņēmuma vienīgā amatpersona. SIA "Verdorff" gada pārskats par 2019. gadu liecina, ka uzņēmums pērn darbību noslēdzis ar vairāk nekā miljona peļņu, uzņēmumam ir naudas līdzekļi – vairāk nekā 717 tūkstoši eiro –, kā arī nekustamais īpašums, kurā nogalināja Rebenoku.

Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka ekstravagantais dzīvesstils

Kopš šā gada februāra par ekonomikas ministra Ralfa Nemiro padomnieku ir kļuvis zvērināts advokāts un Nemiro bijušais advokātu biroja partneris ...

gallery icon
32

Vairāk par Rebenoka slepkavības aizkulisēm un advokāta ekstravaganto dzīvesveidu lasiet žurnāla "Kas Jauns" šīs nedēļas numurā!