foto: BIG Event / LETA
Rebenoka partneris advokātu birojā: "Policijai pēc iespējas ātri jāatrod vainīgais"
Zvērināts advokāts Jānis Vilders.
112
2020. gada 20. septembris, 12:07

Rebenoka partneris advokātu birojā: "Policijai pēc iespējas ātri jāatrod vainīgais"

LETA

Izmeklējot advokāta Pāvela Rebenoka slepkavību, policijai jāparāda sava nostāja pret likumpārkāpumiem un pēc iespējas ātri jāatrod vainīgo, teica Rebenoka partneris zvērinātu advokātu birojā Jānis Vilders.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vilders, kurš kopā ar nogalināto advokātu vadīja zvērinātu advokātu biroju "Rebenoks un Vilders", uz jautājumu, vai pieļauj, ka slepkavība varētu būt saistīta ar Rebenoka profesionālo darbību, sacīja, ka "neko nevar izslēgt".

Viņš teica, ka policija pašreiz strādā, un pauda cerību, ka policija parādīs savu nostāju pret likumpārkāpumiem un pēc iespējas ātrāk atradīs vainīgo.

Vilders arī norādīja, ka šī ir iespēja policijai parādīt, kā tā veic savus pienākumus. Viņš uzsvēra, ka jānotiek nekavējošai izmeklēšanai, jāiesaistās visām tiesībsargājošajām iestādēm un kooperējoties pēc iespējas ātri jāatrisina šis noziegums.

"Tas ir vienīgais, ko es varu pateikt - ceru, ka policija ātri un atbildīgi izmeklēs šo noziegumu, jo tas nav normāli, ka tā notiek," teica Vilders. 

Jautāts, vai advokātu birojā pēdējā laikā ir saņemti kādi draudi, Vilders atbildēja: "Es draudus neesmu saņēmis. Vai Rebenoks nav saņēmis kādus draudus, to es nezinu."

Jau ziņots, ka aizvadītajā naktī nogalināts zvērināts advokāts Pāvels Rebenoks.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Policijā sākts kriminālprocess par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu.

Šobrīd izmeklēšanā iesaistīti lieli policijas resursi, tiek veiktas operatīvās un izmeklēšanas darbības. Tiek pārbaudītas vairākas notikušā versijas. Izmeklēšanas interesēs sīkāku informāciju Valsts policija šobrīd nesniegs.

Arī Rebenoka kolēģis, jurists Mārtiņš Krieķis, kurš vēl sestdien ticies ar Rebenoku, aģentūrai LETA teica, ka Rebenoks ir nogalināts. "Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt, un, ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku," klāstīja Krieķis.

Viņš arī uzskata, ka tā ir bijusi politiskā slepkavība un pasūtītāji esot saistīti ar obligātā iepirkuma komponentes jautājumiem.

Krieķis teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī. "Tāpēc tas, ko mēs redzam - neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis. Mikroblogošanas vietnē "Twitter" viņš raksta, ka izsludinājis 20 000 eiro atlīdzību par slepkavu atrašanu.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pērn martā Rebenoks, vēl esot "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Sarunā ar aģentūru LETA advokāts toreiz neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju. Savukārt Valsts policijā aģentūrai LETA tolaik apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.

Šī ir jau trešā advokāta slepkavība pēdējos gados, no kurām viena - advokāta Ulda Bērziņa slepkavību Mārupē ir atklāta. LETA jau rakstīja, ka 2018.gada 30.maija rītā, tika nošauts advokāts un maksātnespējas administrators Mārtiņš Bunkus, kad viņš ar automašīnu brauca garām Rīgas Meža kapiem. Šī lieta vēl nav atklāta. Tāpat 2019.gada 20.jūlijā divi divi vīrieši maskās iebruka privātmājā Mārupē, lai veiktu laupīšanu. Tobrīd mājā pārradies advokāts un bijušais tiesnesis Bērziņš, kurš tika nošauts.