foto: LETA
Advokāta Rebenoka slepkavība: sestdienas vakarā pirms nāves viņš viesojies pie Krieķa
Pāvels Rebenoks (1980-2020).
112
2020. gada 20. septembris, 10:32

Advokāta Rebenoka slepkavība: sestdienas vakarā pirms nāves viņš viesojies pie Krieķa

Jauns.lv / LETA

Valsts policija apstiprinājusi faktu, ka advokāts Pāvels Rebenoks iepriekšējā naktī atrasts nogalināts. Saistībā ar viņa nāvi sākts kriminālprocess. Uzņēmuma "Olainfarm" padomē iepriekš kopā ar Rebenoku ieceltais jurists Mārtiņš Krieķis aģentūrai LETA atklāj, ka vēl sestdien ticies ar Rebenoku - sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos un aizbraucis mājās vēlu naktī.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

"Valsts policija apstiprina faktu, ka advokāts Pāvels Rebenoks iepriekšējā naktī atrasts nogalināts. Saistībā ar notikušo ir sākts kriminālprocess un izmeklēšanā ir iesaistīti lieli policijas resursi. Tiek veiktas operatīvās izmeklēšanas darbības, pārbaudītas vairākas versijas. Kriminālprocess ir sākts par slepkavību, ja tā saistīta ar laupīšanu (Krimināllikuma 117. pants), portālam Jauns.lv apstiprināja Valsts policijas Sabiedrisko attiecību nodaļas vecākā speciāliste Gita Gžibovska.

Aģentūras LETA rīcībā esošā informācija liecina, ka advokāts nogalināts savās mājās un noziedznieki ēkā veikuši arī laupīšanu.

Nogalinātā advokāta Pāvela Rebenoka dzīvesvieta Langstiņos

gallery icon
6

Uzņēmuma "Olainfarm" padomē iepriekš kopā ar Rebenoku ieceltais jurists Mārtiņš Krieķis, kurš vēl sestdien ticies ar Rebenoku, aģentūrai LETA sacīja: "Varu apstiprināt, ka tā ir bijusi slepkavība, ka tā ir notikusi šonakt un ka tā ir notikusi, izmantojot fizisku spēku."

Viņš arī uzskata, ka tā ir bijusi politiskā slepkavība un pasūtītāji esot saistīti ar obligātā iepirkuma komponentes jautājumiem.

Krieķis teica, ka sestdien vakarā Rebenoks bijis pie viņa ciemos, un aizbraucis mājās vēlu naktī. "Tāpēc tas, ko mēs redzam - neticu, ka tā ir laupīšanas slepkavība. Tā ir slepkavība izdarīta ar apzinātu mērķi," uzskata Krieķis.

Tviterī Krieķis raksta, ka izsludinājis 20 000 eiro atlīdzību par slepkavu atrašanu.

Politiķis, bijušais ekonomikas ministrs Ralfs Nemiro (KPV LV), kuram Rebenoks iepriekš bijis ārštata padomnieks, aģentūrai LETA sestdienas rītā atzina, ka saskaņā ar viņam zināmo informāciju Rebenoks šonakt gājis bojā.

Zvērinātu advokātu padomes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs aģentūrai LETA teica, ka par advokāta nāvi viņš uzzinājis no medijiem un sociālajiem tīkliem, taču oficiālas informācijas viņam nav.

LETA arhīvs liecina, ka Rebenoks dzimis 1980.gada 4.augustā. Viņš beidzis Latvijas Jūras akadēmiju kuģu vadīšanas specialitātē, kā arī Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti.

Rebenoks 2003.gadā bijis Ministru prezidenta Eināra Repšes ārštata padomnieks jūrniecības un ostu jautājumos, bet pēc tam iecelts par finanšu ministra padomnieku Ventspils ostas jautājumos. Tad Ministru kabinets viņu apstiprinājis Ventspils ostas valdē kā Finanšu ministrijas pārstāvi, bet 2004.gada martā valdība viņu no šī amata atcēla.

Rebenoks no partijas "Jaunais laiks" saraksta 2005.gadā startējis Rīgas domes un 2006.gadā 9.Saeimas vēlēšanās.

No 2018.gada septembra līdz 2019.gada aprīlim Rebenoks bijis AS "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, bet 2019.gada februārī kļuvis par Rīgas brīvostas pārvaldes valdes locekli. Turklāt no 2019.gada jūnija līdz 2019.gada jūlijam bijis AS "Latvenergo" padomes priekšsēdētājs.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tāpat Rebenoks no 2019.gada februāra bija iepriekšējā ekonomikas ministra Nemiro ārštata padomnieks.

Šī gada februārī Rebenoks tika ievēlēts par Rīgas brīvostas pārvaldes valdes priekšsēdētāja vietnieku, bet jau aprīlī paziņoja, ka pamet darbu Rīgas brīvostas valdē, lai saglabātu savu advokāta statusu.

Pērn martā Rebenoks, vēl esot "Olainfarm" padomes priekšsēdētājs, vērsās pie Valsts policijas (VP) toreizējā priekšnieka Inta Ķuža un Valsts drošības dienesta (VDD) priekšnieka Normunda Mežvieta saistībā ar viņam izteiktiem draudiem dzīvībai. Sarunā ar aģentūru LETA advokāts toreiz neizpauda ne draudu veidu, ne draudu izteicēju. Savukārt Valsts policijā aģentūrai LETA apstiprināja, ka ir saņemts Rebenoka iesniegums un notiek tā izvērtēšana.