foto: LETA
Rīgas domes koalīcijai jau padomā daži steidzami darbi
Mārtiņš Staķis un Mārtiņš Kossovičs
Politika
2020. gada 7. septembris, 12:50

Rīgas domes koalīcijai jau padomā daži steidzami darbi

Jauns.lv / LETA

Pie Rīgā veicamo darbu saraksta apkopošanas strādā koalīcijas pārstāvju darba grupa, pastāstīja partiju apvienības "Attīstībai/Par!" un partijas "Progresīvie" (APP) kopīgā saraksta politiķis Mārtiņš Kossovičs.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

No vienas puses paredzēts vienoties par steidzami veicamajiem darbiem, piemēram, Covid-19 izplatības ierobežošanas nodrošināšanu, kā arī par pagaidu velosipēdu joslu izbūvi, pauda politiķis.

Otrkārt, paredzēts vienoties arī par prioritātēm visam sasaukuma laikam, norādīja Kossovičs. Politiķis pieļāva, ka darba grupa pie rezultāta varētu nonākt šonedēļ.

No APP šajā procesā piedalās Viesturs Zeps un Edmunds Cepurītis, norādīja politiķis. Savus pārstāvjus esot deleģējušas arī pārējās koalīcijas partijas, piemēram, no "Jaunās Vienotības" (JV) darba grupā strādā Inese Andersona un no Nacionālās apvienības/Latvijas Reģionu apvienības (NA/LRA) Einārs Cilinskis.

Taujāts, vai amatu sadalījums starp koalīcijas partneriem ir atbilstošs un vai nākotnē neizskanēs iebildumi par to, ka kādam to ir pārāk maz, Kossovičs uzsvēra, ka, ja jau visi koalīcijas partneri bija nedaudz neapmierināti, tad ir panākts atbilstošs kompromiss.

Norādīts, ka APP būs atbildīga par četrām no astoņām komitejām, politiķis vērsa uzmanību, ka Finanšu un administrācijas lietu komiteja automātiski ir Rīgas domes priekšsēdētāja pakļautībā. Savukārt Sociālo jautājumu komiteja un Mājokļu un vides komiteja, kuras paredzēts vadīt APP pārstāvjiem, ir vērtējamas kā "smagās komitejas", piemēram, mājokļu jomā ir lielas problēmas, ņemot vērā, ka 30 gadus šī sfēra nav līdzfinansēta. Tāpēc tās būs izaicinošu jautājumu komitejas, kurās nebūs iespēja "dižoties" ar ātri sasniedzamiem rezultātiem, pauda politiķis.

Kā ziņots, četriem Rīgas domes jaunajā sasaukumā ievēlētajiem spēkiem izdevies vienoties par koalīcijas izveidi.

Trešajā individuālo sarunu piegājienā APP kopīgā saraksta politiķi panāca vienošanos ar JV, Jaunās konservatīvās partijas (JKP) un NA/LRA pārstāvjiem par koalīcijas veidošanu, kā arī atbildības jomu sadali.

APP tiks pie mēra krēsla, ko ieņems bijušais Saeimas deputāts Mārtiņš Staķis.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās