Tiešraižu koncertu ciklā “KOPĀ” noslēgs Latvijas publikas mīlulis, Mefistofeļa lomas spožais interprets Andreass Bauers Kanabas
Kultūra
2020. gada 31. augusts, 14:34

Tiešraižu koncertu ciklā “KOPĀ” noslēgs Latvijas publikas mīlulis, Mefistofeļa lomas spožais interprets Andreass Bauers Kanabas

Jauns.lv

17. septembrī plkst. 19:00 Mazajā Ģildē koncertu ciklā “KOPĀ” notiks basa Andrea Bauera Kanabas solokoncerts, kurā skanēs F. Šūberta, S. Rahmaņinova, A. Dvoržāka, Dž.V erdi, Š. Guno, K.M. fon Vēbera u.c. komponistu opusi. Pie klavierēm pianists Mārtiņš Zilberts. Biļetes - www.bilesuparadize.lv.

“Ļoti priecājos atkal viesoties Rīgā, lai šoreiz dziedātu savu solokoncertu kopā ar brīnišķīgo pianistu Mārtiņu Zilbertu. Tas būs mans pirmais koncerts pēc sešu mēnešu pārtraukuma. Krīzes laiks man deva iespēju atklāt un dziedāt kamermūziku, rast tajā mierinājumu, tāpēc vēlējos to iekļaut koncerta repertuārā līdzās skaistākajām Verdi, Rahmaņinova, Dvoržāka un Vēbera ārijām basam un protams – abām Mefistofeļa ārijām. Paldies Latvijas publikai par jūsu draudzību un uzticību! Uz tikšanos koncertā!” par koncerta repertuāru stāsta Andreas Bauers Kanabas.

Latvijas publikas mīlestību A. Bauers Kanabas iekaroja ar spožo Mefistofeļa lomas interpretāciju Š. Guno operas “Fausts” iestudējumā. Pēc pirmizrādes par viņa sniegumu I. Lūsiņa “Kultūras Dienā” (8.10.2016.) rakstīja: “Andreass Bauers Mefistofeļa lomā ir izcils gan vokāli, gan aktieriski. Šajā tēlā pieredzējušā solista dziedājumā vienlīdz pārliecinoši uzrunāja gan pārlaicīgs vēriens un dēmoniski liesmains spēks, gan laicīga, ciniska ironija kā, piemēram, serenādē ar slaveno smiešanos. Brīžiem tie abi apvienojās – piemēram, efektīgajā, arvien kulminējošajā pašpārliecībā un pakļaujošajā spēkā, kādā Andreass Bauers dziedāja rondo par Zelta teļu”. “Vācu bass Andreass Bauers – solists ar organisku humora izjūtu un aktiermeistarību tādā virtuozitātē, ka viņš spēj pārslēgties no smieklīgā uz baiso zibens ātrumā... Baueram piemīt dabisks magnētisms, atraisītība un artistiskums, kas rada iespaidu, ka loma (Mefistofelis) viņam der kā uzlieta un nesagādā nekādas grūtības,” portālā “Satori” raksta A. Rozentāls (1.11.2016.)

Vācu bass Andreass Bauers Kanabass uzstājies uz tādām pasaules operteātru skatuvēm kā Vīnes Valsts opera, Londonas Karaliskais operas nams, Parīzes Bastīlijas opera, Maskavas Lielais teātris, Sietlas opera, Tokijas Jaunā Nacionālā opera, Lionas opera, Latvijas Nacionālā opera, Zemperopera Drēzdenē, Berlīnes Valsts opera u.c. Kopš 2013. gada viņš ir Frankfurtes operas solists.Sadarbojies ar daudziem no mūslaiku izcilākajiem diriģentiem – Klaudio Abado, seru Kolinu Deivisu, seru Saimonu Retlu, Danielu Barenboimu, Ivanu Fišeru, Kristianu Tīlemanu, Andri Nelsonu, Filipu Džordanu, Ingo Mecmaheru un Gustavo Dudamelu. 

Koncertu ciklā “KOPĀ” šovasar koncertus sniedza Latvijas operdziedātāji Aleksandrs Antoņenko, Marina Rebeka, Jānis Apeinis, Perīna Madefa un Sonora Vaice.

Latvijas operas zvaigžņu tiešraides koncertu cikla “KOPĀ” idejas autore un koncertu un tiešraižu producente ir Daina Markova, solistu atlasi veic Ilze Sprancmane, koncertu ciklu atbalsta Valsts kultūrkapitāla fonds un LMT, koncertus rīko “HDPD Productions & Dreams”