foto: Pixabay
Brīdina par FKTK vārdā veiktiem krāpnieku zvaniem
Sabiedrība
2020. gada 20. augusts, 15:04

Brīdina par FKTK vārdā veiktiem krāpnieku zvaniem

Jauns.lv / LETA

Finanšu kapitāla un tirgus komisija (FKTK) brīdina par tās vārdā veiktiem krāpnieku zvaniem.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Komisijā norādīja, ka krāpnieki zvana pa tālruni nejauši izvēlētiem Latvijas iedzīvotājiem, uzdodoties par FKTK darbiniekiem vai FKTK uzdevumā, sniedz nepatiesu informāciju un liek veikt dažādas darbības, piemēram, nosaukt personas datus, pārtraukt sadarbību ar kādu finanšu iestādi, atvērt nosauktas tīmekļu vietņu adreses internetā un veikt darbības atbilstoši instrukcijai.

FKTK aicina šādās situācijās neveikt nekādas darbības, nesniegt informāciju, pārtraukt sarunu un informēt FKTK, zvanot pa tālruni 67774800 vai rakstot uz e-pastu: fktk@fktk.lv.

Komisijā uzsvēra, ka FKTK darbinieki nezvana finanšu iestāžu klientiem. Tas notiek tikai situācijās, kad finanšu iestāžu klienti pēc savas iniciatīvas ir vērsušies FKTK ar kāda sev interesējoša jautājuma noskaidrošanu un notikusi vienošanās par turpmāku sarunu pa tālruni.

Tāpat FKTK nekad nelūdz nosaukt karšu un internetbankas informāciju, nesniedz padomus pārtraukt sadarbību ar kādu finanšu iestādi, kā arī FKTK saziņas pamatvaloda nav krievu valoda un FKTK lietotie tālruņa numuri sākas ar Latvijas kodu, proti, +371.

Informāciju par FKTK pieņemtajiem lēmumiem, kas skar klientu intereses, FKTK publicē mājaslapā, kas ir publiski pieejama. FKTK par to personīgi neinformē kādas finanšu institūcijas klientus, zvanot pa tālruni.

Lai nekļūtu par krāpnieku upuri, FKTK aicina būt modriem, kritiski izvērtēt aizdomīgu zvanītāju sniegto informāciju un nekādā gadījumā nesadarboties.

FKTK aicina sadarboties tikai ar licencētiem finanšu tirgus dalībniekiem, kuriem ir tiesības sniegt finanšu pakalpojumus Latvijā. Latvijas finanšu un kapitāla tirgus dalībnieku reģistrs pieejams FKTK mājaslapā. 

Vienlaikus FKTK mājaslapā regulāri tiek publicēti brīdinājumi par nelicencētiem finanšu pakalpojumu sniedzējiem un aizdomīgiem finanšu darījumiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Tēmas