Daudzu kritizētais LTV seriāls "Māja pie ezera" kļuvis par mēneša populārāko raidījumu
LTV jaunā seriāla "Māja pie ezera" pirmo sēriju ar JRT aktrisi Sandru Kļaviņu galvenajā lomā vērojuši 206,6 tūkstoši skatītāju.
Kultūra
2015. gada 6. oktobris, 17:23

Daudzu kritizētais LTV seriāls "Māja pie ezera" kļuvis par mēneša populārāko raidījumu

Jauns.lv

Latvijas Televīzijas (LTV) jaunā seriāla "Māja pie ezera" pirmajai sērijai bija 206,6 tūkstoši skatītāju, kas to ierindojis septembra skatītāko raidījumu topa augšgalā, informēja pētījumu kompānija "TNS". Jāatgādina, ka daudzi sociālo tīklu lietotāji to nopēla kā garlaicīgu un nebaudāmu.

Seriālu "Māja pie ezera" vidēji skatījās 10,5% Latvijas iedzīvotāju, kas ir vecāki par četriem gadiem.

Tiesa, TV skatītāji sociālajos tīklos neslēpa, ka ir vīlušies par radošās grupas veikumu "Mājā pie ezera". Daudzi no garlaicības esot pat iesnaudušies un uzskatīja, ka lieliskā režisora Armanda Zvirbuļa vadībā tapušais seriāls jau ar pirmajiem kadriem nav veicinājis intrigu - filmas virzība šķita pārāk "igauniska", proti, lēna.

Nopelta tika arī aktierspēle - pēc teātra zinātnieces Silvijas Radzobes vērtētā, tikai viens (!) aktieris pirmajā sērijā ir spēlējis profesionāli. Tiesa, ne visi skatītāji "Māju pie ezera" vērtēja tik bargi - sociālajos tīklos bija lasāmi arī labi vārdi, jo īpaši - komplimenti mūzikas autoram Kristapam Krievkalnam un galvenās lomas Madaras Tēraudas atveidotājai Sandra Kļaviņai. 

Jaunais LTV seriāls pie skatītājiem nonāca pašās septembra beigās. Tajā galvenajā lomās iejutušies aktieri Sandra Kļaviņa, Artūrs Skrastiņš, Artis Robežnieks, Andris Keišs, Gints Grāvelis un daudzi citi.

Otrajā vietā septembrī ierindojies TV3 šovs - "Izklausies redzēts 2", kuru vēroja vidēji 10,1% jeb 198,6 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju.

Savukārt trešajā vietā - "Saimnieks meklē sievu 3" kanālā TV3, ko vēroja vidēji 9,7% jeb 190 tūkstoši skatītāju.

Ceturtais skatītākais raidījums septembrī bija "de facto" kanālā LTV1, kuru vēroja vidēji 9,2% jeb 181,2 tūkstoši Latvijas iedzīvotāju, kas vecāki par četriem gadiem.

Bet topa piektajā vietā – "UgunsGrēks 14" kanālā TV3, kuru vēroja vidēji 8,3% jeb 162,9 tūkstoši skatītāju pie televizora ekrāniem.

Vēl viens no Latvijas televīzijas šoviem - "Mana dziesma" iekļuvis 18.vietā, ko vidēji skatās 119,9 tūkstoši jeb 6,1% televīzijas skatītāju.

Septembrī "Top 20" iekļuvuši tikai LTV1 un TV3 raidījumi.


BNS, Kasjauns.lv / Foto: Mārtiņš Ziders, publicitātes foto