Ko un kā šovasar var apskatīt Tērvetes dabas parkā
Novadu ziņas
2020. gada 27. jūlijs, 15:30

Ko un kā šovasar var apskatīt Tērvetes dabas parkā

Jauns.lv

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē pastaigu maršruti atver durvis Pasakas izziņai. Dodoties mežā, iespējams izstaigāt taku taciņas vairāk nekā 35 km garumā, izpētot dažādās dabas parka daļas.

Latvijas valsts mežu dabas parkā Tērvetē Rūķīšu mežā aug ne tikai dižās Tērvetes priedes, bet arī fantastisks sēņu mežs! Rūķu sētā vari satikt sirsnīgo Rūķu saimi, uzmeistarot kādu koka rotaļlietu un doties Rūķu ciema izpētē – ciema nami mainās, aug sētas gan plašumā, gan skaistumā. Pašā Tērvetes sila maliņā slēpjas vēl kas – dižais Tērvetes koka skatu tornis, Zemgales ainavā šeit var raudzīties no 25 m skatu platformas. Skatu torņa trepes un sānu daļa ir slēgta tipa, lai tornī uzkāpt varētu arī tie, kas nedaudz baidās. Turpat netālu, sekojot koka norāžu zīmēm, meža ielokā atrodama Rūķu pilsēta Čiekure ar vairāk nekā 40 krāsainiem koka namiņiem – te var izlodāt, izložņāt un izpētīt pilsētas rūķu dzīvi, amatus un pat gudrības. Rūķīšu mežā Pasaku burvību notvers paši mazākie meža draugi, pirmsskolas un sākumskolas vecuma bērni.

Tērvetes dabas parks

gallery icon

Garo pastaigu cienītāji novērtēs Tērvetes sila plašumu, teju 400 ha izstaigājamas dažādas parka takas. Lai garākas pastaigas laikā apskatītu populārākās dabas parka daļas, ērtākais ceļš, kas savieno Rūķīšu un Pasaku mežu – Sprīdīša taka, kur paši aktīvākiem var doties šķēršļu pārbaudījumos.

Tomēr mežā slēpjas vēl kāds aktivitātēm bagāts objekts – Tērvetes Gaisa takas – virvju un koka konstrukcijas. Te tiek aicināts ikviens interesents – gan liels, gan mazs pārbaudīt savus spēkus un ieziet šķēršļu taku. Gaisa takas piedāvā ķert 4 vējus 200 m garā nobraucienā starp Tērvetes dižajām priedēm. Vairāk informācijas un pieteikšanās pa mob.t.: 29554005.

Dziļāk mežā atklāj vecāko un tradīcijām bagātāko dabas parka daļu – Pasaku mežu. Te redzamas dažādas koka skulptūras, kas jau izsenis veidojušas parka noskaņu – Meža ķēniņš un tā galms, mošķi, zirnekļi un sikspārņi Raganas silā, arī Maijas un Paijas pasaule ar vardēm un aku uz pazemes valstību. Šajā parka daļā var sastapt citādo meža ļaužu spilgtāko personību – Sila Raganiņu. Kopā ar viņu var tikt vaļā no visiem stiķiem un niķiem.

Pavisam netālu no Sila raganiņas mājas, meža pļaviņā, atrodams Atrakciju laukums. Savas spējas un līdzsvaru ikviens te var pārbaudīt Lutauša un Sprīdīša ceļā un doties koka pils izpētē. Savukārt lejpus Atrakciju laukumam atrodas dižais koka Labirints, kas aicina iziet tā ceļus. Te izvietoti ari skaisti soli, kas tā vien rosina uz mirkli apstāties.

Jauni aktīvās atpūtas objekti atrodas pie lielā auto stāvlaukuma LVM dabas parka Tērvetē Kurbada zemē. Atvērts jauns aktīvās atpūtas parks - Tērvetes Tarzāns ar kokos izveidotām deviņām dažādu grūtības līmeņu trasēm un ar vairāk nekā 100 šķēršļiem. Arī šeit grūtības līmeņi atšķiras, katrā nākamajā trasē iekļaujot sarežģītākus šķēršļus. Informācija, aktivitātes un cenas.

Kaimiņos Tērvetes Tarzānam atvērts lielākais tīklu parks Baltijā – Tērvetes tīklu parks, kur izlēkāties un izspēlēties varēs visi interesenti. Tīklu parka trases veidotas kokos aptuveni 6 metru augstumā, te var izstaigāt tīklu batutus un namiņus kokos, izlēkāties batutos un bumbu laukumos. Informācija, aktivitātes un cenas.

Turpat netālu atrodas arī Tērvetes tauriņu tropu māja. Apmeklētājiem šeit ir iespēja aplūkot Āzijas, Dienvidamerikas un Āfrikas kontinenta vairāk nekā 100 tauriņus, dažādus tropu iemītniekus - ķirzakas, bruņurupučus, vardes u.c. Ņem vērā, ka gaisa temperatūra tiek uzturēta ap 30 grādiem un augstāk, atbilstoši dabiskajai tauriņu dzīves videi. Informācija, aktivitātes un cenas.