foto: LETA
Sarunas par jauna Daugavpils domes priekšsēdētāja izvēli organizē Latgales partijas deputāti
Latgales partijas pārstāvis Jānis Lāčplēsis.
Politika
2020. gada 15. jūnijs, 23:38

Sarunas par jauna Daugavpils domes priekšsēdētāja izvēli organizē Latgales partijas deputāti

Jauns.lv / LETA

Sarunas par jauna Daugavpils domes priekšsēdētāja izvēli organizē Latgales partijas deputāti, norādījis domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks Jānis Lāčplēsis (Latgales partija).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Kā vēstīts, 11.jūnijā kārtējā domes sēdē ar deputātu balsu vairākumu pēc Latgales partijas un daļas "Mūsu partijas" deputātu aicinājuma otru reizi šajā domes sasaukumā no amata gāza Daugavpils domes priekšsēdētāju Andreju Elksniņu (S).

Lāčplēsis sacīja, ka divu nedēļu laikā ir plānots uzklausīt visus priekšlikumus un panākt vienošanos par jauna domes priekšsēdētāja kandidatūru.

Vaicāts, vai viņš varētu atkal uzņemties Daugavpils domes priekšsēdētāja pienākumus, Lāčplēsis atbildēja izvairīgi, norādot, ka tas būs atkarīgs no sarunu rezultāta.

Daugavpils domē Latgales partiju patlaban pārstāv seši deputāti, "Mūsu partiju" - četri deputāti, bet "Saskaņai" ir pieci deputāti.

Jau ziņots, ka Elksniņš pēc amata zaudēšanas pauda, ka bijušo koalīcijas biedru ierosinātais neuzticības balsojums saistīts ar pārbaudēm, kas sāktas Latgales partijas biedru vadītajā SIA "Daugavpils dzīvokļu un komunālās saimniecības uzņēmums".

"Audits tika veikts, atklāta iepirkuma dokumentu viltošana, pat citu pašvaldību dokumentu viltošana, mantas izšķērdēšana. Pēc ārkārtējās situācijas beigām bija plānots sasaukt domes sēdi, un uzņēmuma vadībai būtu jāskaidro deputātiem, saviem partijas biedriem un iedzīvotājiem savi darbi. Uzņēmums pārvalda vairāk nekā 800 māju, tas ir daudz," Latgales partijas iniciēto apvērsumu domē skaidroja Elksniņš.

Tāpat bijušie koalīcijas biedri neesot bijuši apmierināti ar pilsētas vadības lēmumu lauzt līgumu ar SIA "Fortum Daugavpils" par siltuma piegādi pašvaldības uzņēmumam. Pēc politiķa teiktā, līgums neesot bijis izdevīgs pašvaldības kapitālsabiedrībai, turklāt noslēgts uz ilgu laiku ar pārslēgšanas iespējām, nerīkojot jaunu iepirkumu.

Iemesls esot arī Daugavpilij paredzētie līdzekļi jaunu tramvaju līniju izbūvei un autobusu un tramvaju iegādei.

Savukārt domnieku pārmetumus par nespēju izveidot komandu un mobingu bijušais mērs nosauca par komplimentu, jo viņa lēmumus attiecībā uz atsevišķiem darbiniekiem arī tiesa esot atzinusi par pamatotiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās