foto: Publicitātes
Studijas un darbs nav neiespējamā misija
Tava izglītība
2020. gada 28. maijs, 16:06

Studijas un darbs nav neiespējamā misija

Karlīna Timofejeva

Lai gan tradicionāli pieņemts uzskatīt, ka vasara ir laiks, kad par studiju iespējām domā tie, kas tikko absolvējuši vidusskolu, patiesībā šajā laikā par studijām domā arī liela daļa jau strādājošo, cenšoties atbildēt uz jautājumu – kā studijas apvienot ar darbu tā, lai nevienā jomā neciestu kvalitāte? Liela daļa Biznesa augstskolas Turība studentu ir strādājošie, tāpēc, ja vēlies apvienot abas lietas, Turībā būs īstā vieta.

Kvalitatīvs darbs un pilnvērtīgas studijas

Vai es pagūšu gan uz darbu, gan lekcijām, ja man jāstrādā pilna slodze? Vai būs laiks sagatavot patstāvīgos darbus un lasīt studijām nepieciešamo literatūru? Vai spēšu pilnvērtīgi iekļauties studiju procesā? Vai mana darba kvalitāte necietīs no tā, ka paralēli arī studēju – šie ir jautājumi, kuri visbiežāk nodarbina cilvēkus, kuri vēlas apvienot studijas un darbu. Studētgribētājiem der atcerēties, ka pastāv plaša studiju formu izvēle – var studēt vakaros, neklātienē vai arī izvēlēties e-studijas. Studentu pieredze liecina, ka ir iespējams apvienot arī darbu un pilna laika dienas studijas.

Strādāt un studēt "budžetā"

"Uzsākot studijas, es nestrādāju pilnasslodzes darbu, tāpēc izvēlējos pilna laika studijas dienā. Ieguvu arī budžeta vietu, tāpēc, sākot pilnas slodzes darbu, nolēmu nemainīt studiju formu un paliku "dieniniekos". Ātri vien pārliecinājos, ka visu iespējams veiksmīgi apvienot, turklāt man atlika laiks pat dažādiem projektiem, kuros varēju likt lietā studijās apgūto. Saglabāju arī budžeta vietu, tāpēc varu droši teikt, ka studijas un darbs papildina viens otru, nevis traucē," stāsta bakalaura studiju programmas “Pasākumu producēšana un vadība” 4. studiju gada students Emīls Bauga.

Krista Ribakova, kura šobrīd studē bakalaura programmas “Starptautiskā komunikācijas vadība” 3. studiju gadā stāsta: “Viss ir iespējams, galvenais ir uzņēmība. Jo vairāk dari, jo vairāk spēj izdarīt. Es ikdienā apvienoju klātienes studijas, pusslodzes darbu, kā arī vadu Studējošo pašpārvaldi, un studiju kvalitāte no tā necieš. Es ticu, ka students var paveikt ļoti daudz, turklāt studiju apvienošana ar darbu parāda arī potenciālajam vai esošajam darba devējam, cik spējīgs un uzņēmīgs tu esi.”

Jebkurā karjeras posmā

Patiesībā, studiju un darba apvienošana attiecas uz jebkura vecuma studentiem ikvienā karjeras attīstības posmā. Ir saprotami un atbalstāmi, ka arī jaunieši pēc vidusskolas absolvēšanas, vēlas strādāt algotu darbu, lai papildinātu savus ienākumus, bieži vien ekonomiskā situācija pat spiež jauniešus uzsākt darba gaitas, taču tas nenozīmē, ka paralēli nav iespējams iegūt arī izglītību.

Ērts studiju grafiks

Biznesa augstskola Turība respektē savu studentu izvēles un apzinās, ka ekonomiski aktīvie iedzīvotāji ir mūsu valsts tautsaimniecības dzinējs, tāpēc topošajiem un esošajiem studentiem ir iespēja izvēlēties dažādas studiju formas. Studējot vakaros, nodarbības ir tikai trīs darba dienu vakarus nedēļā. Studējot neklātienē – katru otro nedēļu piektdienu vakaros un sestdienās (bakalauriem) vai katru otro nedēļu sestdienās (maģistriem). Studijas un darbu ērti var savienot arī tie, kuri vēlas studēt 1. līmeņa jeb koledžas programmās – studējot Rīgā, nodarbības notiek katru otro nedēļu piektdienu vakaros un sestdienās, bet kādā no filiālēm (Cēsīs, Liepājā vai Talsos) – katru sestdienu.

E-studijas pašiem aizņemtākajiem

Ja darbs paņem ļoti daudz laika vai arī tas ietver biežus komandējumus, arī tam ir risinājums – studijas attālināti jeb e-studijas. Lai studētu e-studijās, nepieciešamas vien divas lietas – vēlēšanās mācīties un internets. Šobrīd ar e-studiju starpniecību Turība piedāvā apgūt 9 dažādas studiju programmas.Visas e-studiju formā piedāvātās studiju programmas ir akreditētas, to laikā iegūtais diploms ir identisks pilna laika studiju diplomam, turklāt studijas var uzsākt jebkurā laikā!

Veiksmīga studiju un darba apvienošana nav neiespējamā misija – to pierādījuši neskaitāmi Biznesa augstskolas Turība studenti un absolventi, kuru pulkam ir vērts pievienoties! Vairāk par dažādām studiju formām un programmām, var uzzināt, ielūkojoties www.turiba.lv

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība