foto: Publicitātes
Studijas jebkurā laikā un vietā
Tava izglītība
2020. gada 28. maijs, 15:59

Studijas jebkurā laikā un vietā

Karlīna Timofejeva

Studiju uzsākšana jebkurā laikā, bez noteiktiem semestriem vai stresa pilnām sesijām, iespēja kārtot pārbaudes darbus sev piemērotā laikā – izklausās pārāk labi, lai būtu patiesība, vai ne? Tās ir iespējas, ko piedāvā Biznesa augstskolas Turība e-studijas. Studijas norit Moodlevidē, kurā tiek publicēti visi nepieciešamie mācību materiāli – konspekti, paškontroles jautājumi, kārtējie pārbaudījumi, gala pārbaudījumu nosacījumi u.c.

Studijas Moodle vidē

Uzņemšana studijām tālmācības formā norit visu gadu. Tas nozīmē, ka studējošais uzsāk mācības tad, kad to vēlas. Kārtējos pārbaudījumus studenti veic attālināti un nosūta pasniedzējiem izvērtēšanai. Studentu komunikācija ar docētājiem notiek Moodle platformā un/vai izmantojot e-pastu.

Eksāmeni arī attālināti

Eksāmenus iespējams kārtot gan klātienē, gan attālināti, iepriekš vienojoties ar docētāju par piemērotāko laiku. E-studijās nav semestru, tāpēc eksāmenu secību izvēlas pats students. Eksāmenu var kārtot tad, ja ir nokārtoti visi studiju kursā paredzētie kārtējie pārbaudījumi. Kārtojot eksāmenu attālināti, to, kāda veida tiešsaistes balss un attēla digitālie līdzekļi tiks izmantoti, nosaka docētājs.

Var apmeklēt lekcijas arī citās studiju formās

Konsultācijas notiek klātienē (iepriekš vienojoties) vai attālināti – Moodlevidē vai ar e-pasta starpniecību. Ikvienam e-studiju studentam ir iespēja bez papildu samaksas apmeklēt jebkuras lekcijas klātienē (dienas, vakara vai neklātienes grupās).

E-studiju formai ir vairākas būtiskas priekšrocības

  • Saņemtais diploms ir līdzvērtīgs citām studiju formām
  • Tā ir iespēja studēt latviešu valodā, atrodoties jebkurā pasaules valstī
  • Studēt var selektīvi, netērējot laiku jau zināmām lietām
  • Var studēt sev ērtā vietā un laikā
  • Var uzsākt studijas, kad vien vēlies
  • Iespējams ietaupīt studiju maksu un ceļa izdevumus
  • Var apvienot studijas ar darbu vai atpūtu
  • Iespējams studēt sev piemērotā tempā

Dažādi studiju līmeņi un programmas

Biznesa augstskola Turība e-studiju formā piedāvā apgūt trīs dažādas koledžas jeb 1. līmeņa studiju programmas “Finanses un grāmatvedību”, “Tiesību zinātni”, kā arī “Viesmīlības servisu”. Ja studējošais vēlas apgūt bakalaura līmeņa programmu, Turība piedāvā “Tiesību zinātni” (akadēmiskā programma), “Tūrisma un viesmīlības nozares uzņēmumu vadību” (profesionālā programma), kā arī “Uzņēmējdarbības vadību” (profesionālā programma). E-studiju piedāvājumā ir padomāts arī par maģistriem, kuri var apgūt profesionālās programmas - “Publiskā pārvalde”, “Tiesību zinātne”, kā arī “Uzņēmējdarbības vadība”.

Video un audio materiāli

Mācību materiāli e-studijās pamatā ir rakstveida, bet ir pieejami arī video, audio formātā. Visi izstrādātie studiju materiāli ir paredzēti, lai tos studētu tiešsaistē, tādēļ laikā, kad nav pieejas pie datora, tos ir iespējams lasīt mobilajā telefonā. Paškontroles jautājumi, kas arī tiek ietverti studiju procesā, ir palīgs patstāvīgā studiju kursu apguvē. Jautājumus iespējams aizpildīt neierobežotu reižu skaitu. Pēc testa aizpildīšanas redzamas pareizās un nepareizās atbildes. Atbilžu rezultāti pieejami tikai studentam, lai novērtētu savas zināšanas studiju kursā.

Uzņemšana e-studijās norit visu gadu

Uzsākot studijas, tiek norādīti visi kārtējie pārbaudījumi, kuri studentam ir jānokārto, lai veiktu eksāmenu. Kārtējā pārbaudījuma izpildei nav noteikts laika limits, gatavais darbs jānosūta docētājam izvērtēšanai uz e-pastu. Ja nav skaidrs, kas kārtējā pārbaudījumā jādara, var sazināties ar docētāju Moodle vidē vai e-pastā. Pārbaudījuma vērtējums/atzīme tiek publicēts augstskolas iekšējā sistēmā.

Uzņemšana e-studijās norit visu gadu, tāpēc ir iespējams pieteikties arī tagad. Plašāka informācija pieejama www.turiba.lv sadaļā “Uzņemšana”.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība