foto: Publicitātes
Dzīve studentu pilsētiņā – iespēja pilnvērtīgi izbaudīt studiju gadus
Tava izglītība
2020. gada 21. maijs, 08:17

Dzīve studentu pilsētiņā – iespēja pilnvērtīgi izbaudīt studiju gadus

Karlīna Timofejeva

Mūsdienīga un droša vide, labiekārtotas studentu mītnes telpas, no kurām lekciju auditorijās var nokļūt dažu minūšu laikā, plaša bibliotēka, ērta autostāvvieta un velo novietne – viss studentam nepieciešamais dažu soļu gājienā. Tieši tā ir iekārtota Biznesa augstskolas Turība studentu pilsētiņa, kas no Rīgas centra ar vilcienu sasniedzama dažu minūšu laikā. Turklāt augstskolai ir sava dzelzceļa stacija, tāpēc nav iespējams pabraukt garām.

Iespēja rītos pagulēt ilgāk, ieturēt maltītes studentiem draudzīgā kafejnīcā vai ēdnīcā, izmantot plašus bibliotēkas resursus vai rakstīt referātu lasītavā, kas darbojas visu diennakti – to visu ieteicams izbaudīt ikvienam studentam.

foto: Publicitātes

Studentu viesnīca

Biznesa augstskolas Turība studentu pilsētiņā atrodas plaša studentu viesnīca, kas piedāvā gan pastāvīgu dzīvošanu, gan īslaicīgu viesošanos. Viesnīcā ir labiekārtotas kopējas dušas telpas un tualetes, katrā viesnīcas stāvā ir divas virtuves. Studentiem pieejama mācību telpa, TV istaba, datortelpa un bezmaksas Wi-Fi, kā arī pašapkalpošanās veļas mazgātava, frizētava un citas studentiem svarīgas lietas. Paaugstināta komforta numuros pieejamas dušas. Studentu ērtībām blakus viesnīcai atrodas arī plaša maksas autostāvvieta, kuru apkalpo SIA EuroPark Latvia.

Standarta numurā ir 2–4 gultasvietas. Atkarībā no studentu viesnīcas noslodzes ir iespējams četrvietīgu numuru izīrēt kā trīsvietīgu, divvietīgu vai vienvietīgu saskaņā ar izcenojumiem.

foto: Publicitātes

Sporta iespējas

Veselā miesā vesels gars – arī studentiem mācībās veicas daudz labāk, ja ir iespēja izkustēties un nodarboties ar fiziskām aktivitātēm, tāpēc augstskola piedāvā arī sporta iespējas. Ikviens aktīvs un enerģisks jaunietis, kuram ir iepriekšēja pieredze dejošanā, aicināts pievienoties augstskolas karsējkomandai. Treniņu laiki un norises vieta mainās. Pirmdienās no pulksten 21.15 līdz 23.00 ikvienam interesentam ir iespēja pievienoties basketbola entuziastu pulkam. Norises vieta – augstskolas sporta zāle.

Augstskolas teritorijā ir arī strītbola laukums, kriketa laukums un vingrošanas stieņi, ko var izmantot ikviens students.

foto: Publicitātes

Ērti nokļūt un droši atstāt auto

Studentu viesnīcā vakaros un naktīs tiek nodrošināta apsardze, visu diennakti darbojas video novērošana. Augstskolas teritorijā ir plaša autostāvvieta un vairākas velosipēdu novietnes. Nokļūšana augstskolas teritorijā ir ērta, arī izmantojot sabiedrisko transportu. Ar trolejbusu no Rīgas centra iespējams nokļūt aptuveni 25 minūšu laikā, ar vilcienu – tikai 10 minūtēs. Augstskola var lepoties arī ar savu dzelzceļa pieturu – Biznesa augstskola Turība.

foto: Publicitātes

Gardas maltītes, kas pieejamas arī vakaros

Lai uzkrātu spēkus darbam un mācībām, studentiem un viesiem tiek piedāvāta daudzveidīga ēdienu izvēle divās ēdināšanas iestādēs – studentu ēdnīcā Nīke-E un kafejnīcā Cafe Turiba. Gardas maltītes par adekvātu cenu un patīkama gaisotne, turklāt padomāts arī par tiem, kuri studē vakaros, tāpēc kafejnīcai ir pagarināts darba laiks, tā strādā arī sestdienās. Arī vairāki lielveikali atrodas tikai piecu minūšu gājienā no augstskolas teritorijas.

foto: Publicitātes

Plaša datorizēta bibliotēka un lasītava

Biznesa augstskola Turība piedāvā izmantot arī automatizētu, modernas brīvpieejas bibliotēku ar literatūras izsniegšanas un saņemšanas elektronisku reģistrāciju, grāmatu un periodisko izdevumu elektronisko katalogu. Bibliotēka darbojas arī sestdienās. Bibliotēkā ir 285 darba vietas, no tām 80 – datorizētas. Augstskolā darbojas arī kopētava, ikvienam studentam pieejams noteikts bezmaksas kopēšanas apjoms. Visā teritorijā darbojas arī bezmaksas Wi-Fi, kas sniedz iespēju mācīties ne tikai lasītavā, bet arī kādā no augstskolas ērtajiem atpūtas stūrīšiem.

foto: Publicitātes

Dzīvi studentu pilsētiņā priecīgāku un mājīgāku padara arī augstskolas talismans – kaķis Turītis, ko ikdienā var satikt ļoti bieži. Studenti runā, ka Turīša satikšana pirms eksāmena ir laba zīme un gandrīz vai garantija, ka eksāmens tiks veiksmīgi nokārtots. Uzzini vairāk, ieskatoties www.turiba.lv sadaļā Augstskola.

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība