foto: Publicitātes
Darba tirgū pieprasītas un novērtētas zināšanas
Tava izglītība
2020. gada 21. maijs, 09:11

Darba tirgū pieprasītas un novērtētas zināšanas

Karlīna Timofejeva

Ikviens studējošais vēlas, lai iegūtā izglītība, zināšanas un prasmes veicinātu virzību pa karjeras kāpnēm, palīdzot atrast labu darbu, kas būtu arī atbilstoši atalgots. Tāpēc ir būtiski, lai piedāvātā izglītība atbilstu darba tirgus tendencēm. Biznesa augstskolas Turība studiju programmas tiek veidotas ciešā sadarbībā ar darba devējiem, lai studējošiem sniegtu ne tikai šobrīd aktuālās dažādu nozaru prasmes un zināšanas, bet arī sagatavotu nākotnes darba tirgus tendencēm.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Darba devēju ieteiktāko augstskolu TOP3

Latvijas Darba devēju konfederācijas un karjeras portāla Prakse.lv veidotais tops liecina, ka Biznesa augstskola Turība ierindojas darba devēju ieteiktāko augstskolu TOP3, savukārt augstskolas īstenotā bakalaura studiju programma Uzņēmējdarbības vadība ierindojas starp novērtētākajām studiju programmām. “Esam gandarīti par tradicionāli augsto darba devēju novērtējumu. Ciešā sadarbība ar darba devējiem un tas, ka ņemam vērā darba tirgus tendences, ik gadu mums palīdz ierindoties darba devēju atzītāko augstskolu topa augšgalā. Īpašs prieks, ka šogad esam ierindoti starp trīs labākajiem. Nav šaubu, ka Turības studentiem darba tirgū ir plašas iespējas,” uzsver augstskolas rektors Aldis Baumanis.

Uzņēmēji iesaistās studiju procesā veidošanā

Darba devēji, tostarp pieredzējuši uzņēmēji, iesaistās arī studiju procesā veidošanā. Labus rezultātus nav iespējams sasniegt bez zinošiem un pieredzes bagātiem padomdevējiem, tāpēc augstskolā darbojas Padomnieku konvents, kura uzdevums ir sniegt priekšlikumus akadēmiskās, zinātniskās un saimnieciskās darbības uzlabošanai, tādējādi veicinot augstskolas attīstību. Padomnieku konventa sastāvā ir Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, ziņu aģentūras LETA valdes loceklis Juris Mendziņš, Latvijas Republikas Uzņēmumu reģistra galvenā valsts notāre Guna Paidere, Citadele banka valdes locekle Santa Purgaile, New Rosme valdes priekšsēdētājs Edgars Štelmahers un citi.

Turības Mentoru asociācija

Tāpat augstskolā darbojas Turības Mentoru asociācija, kas apvieno pieredzējušus uzņēmējus un dažādu nozaru ekspertus, kuri ir gatavi dalīties pieredzē un ar savu padomu atbalstīt studentus, kuri jau ir spēruši vai tikai plāno spert pirmos soļus biznesā. Jaunajiem un topošajiem uzņēmējiem ir iespēja konsultēties ar mentoriem biznesa attīstības, mārketinga, reklāmas, tēla veidošanas, nodokļu, finanšu plānošanas un citos jautājumos. Mentoru vidū ir AS Sakret Holdings padomes priekšsēdētājs Andris Vanags, Latvijas Mobilais Telefons padomes priekšsēdētāja vietnieks Anrī Leimanis, Starptautiskās Kosmetoloģijas koledžas dibinātāja un līdzīpašniece Marika Ģederte, poligrāfijas grupas Mūkusala valdes loceklis Visvaldis Trokša un citi.

Dažādu nozaru ekspertu vieslekcijas

Studiju procesā regulāri notiek dažādu nozaru ekspertu vieslekcijas, ļaujot studējošajiem iepazīties ar reāliem pieredzes stāstiem no uzņēmējdarbības, tūrisma vadības, IT, komunikācijas un tiesību zinātņu nozarēm. Daudzi pieredzes bagāti uzņēmēji Latvijā tic, ka, daloties ar savām zināšanām patlaban, nākotnē viņi iegūs spēcīgus un zinošus partnerus, tāpēc viņi velta laiku un labprāt tiekas ar studējošajiem.

Mācību ekskursijas vadošajos uzņēmumos

Labāk vienreiz redzēt nekā simtreiz dzirdēt – tā skan sens tautas sakāmvārds, un tas arī tiek integrēts studiju procesā, tāpēc studējošajiem regulāri ir iespēja doties mācību ekskursijās uz dažādu nozaru uzņēmumiem. Studējošajiem ir iespēja ielūkoties kosmētikas ražotāja Madara Cosmetics, Latvijas Televīzijas, Rīga TV 24, poligrāfijas grupas Mūkusala, viesnīcas Grand Hotel Kempinski Riga, viesnīcas Pullman Riga Old Town, Accenture Latvia un citu uzņēmumu “aizkulisēs”.

Ciešā studiju procesa sasaiste ar darba tirgu un darba devējiem nozīmē arī vērtīgus kontaktus, praksi un iespēju jau studiju laikā atrast darba vietu vai nākamos sadarbības partnerus. Lai uzzinātu vairāk par šīm un citām Biznesa augstskolas Turība piedāvātajām iespējām, aicinām ielūkoties www.turiba.lv

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Reklāmas raksts tapis sadarbībā ar Biznesa augstskolu Turība