Abu Meri: "Islāma kultūras centrs noteikti nepārstāv 10 000 islāmticīgo, bet tikai tos 10, kas tur regulāri nāk"
Abu Meri: "Diskusijā jau varēja redzēt, kādā tonī viņi runā un kā viņi biedē sabiedrību. Varu pateikt, ka viņi noteikti nepārstāv 10 000 islāmticīgo, bet tikai tos 10 kas tur regulāri nāk. Es ceru, ka nākotnē Saeima neņems vērā viņu paziņojumus un prese vairs neies prasīt viņiem publisku viedokli, jo viņiem ir liels informācijas trūkums."
Viedokļi
2015. gada 21. oktobris, 17:36

Abu Meri: "Islāma kultūras centrs noteikti nepārstāv 10 000 islāmticīgo, bet tikai tos 10, kas tur regulāri nāk"

Jauns.lv

Islāma kultūras centrs nepārstāv visus Latvijā dzīvojošos islāmticīgos, trešdien Saeimas Pilsonības, migrācijas un sabiedrības saliedētības komisijas sēdē uzsvēra deputāts Hosams Abu Meri ("Vienotība").

Komisija 14.oktobrī izbraukuma sēdē apmeklēja centru, jo sadzīvošana ar islāma kultūru ir aktuāla visā pasaulē un bēgļu uzņemšana šo jautājumu aktualizējusi vēl vairāk. Trešdien izbraukuma sēdes rezultāti tika pārrunāti Saeimā.

Abu Meri novērojis, ka centra pārstāvjiem trūkst zināšanu par ticību, kā arī viņi biedē sabiedrību.

"Diskusijā jau varēja redzēt, kādā tonī viņi runā un kā viņi biedē sabiedrību. Varu pateikt, ka viņi noteikti nepārstāv 10 000 islāmticīgo, bet tikai tos 10, kas tur regulāri nāk. Es ceru, ka nākotnē Saeima neņems vērā viņu paziņojumus un prese vairs neies prasīt viņiem publisku viedokli, jo viņiem ir liels informācijas trūkums. Viņi pat nevarēja atbildēt uz parastiem jautājumiem. Ļoti žēl, ka dzīvojošie Latvijā pēc diviem trim gadiem pārņem ticību un sabojā par to visu iespaidu," izteicās Abu Meri.

Arī deputāts Andrejs Judins ("Vienotība") aicināja būt piesardzīgiem. "Ja mēs aicinām cilvēku pie galda, tad mēs runājam par mūsu atbildību. Privāti mēs varam tikties ar jebkuru cilvēku, bet - ja mums ir sēde ar cilvēkiem, kas kaut ko prezentē, faktiski mēs norādām, ka tie ir mūsu sarunu biedri, un saruna ir nozīmīga," sacīja Judins.

Savukārt deputāts Arvīds Platpers ("No sirds Latvijai")  norādīja, ka mediji, veidojot sižetus par komisijas izbraukuma sēdi uz Islāma kultūras centru Rīgā, ir nolaidušies "līdz dzeltenās preses līmenim". "Uzņem sižetus, rāda, kā mēs tur nākam, velkam nost kurpes, kur sēžam, kā sēžam, bet nerunā par lietas būtību. Tas komisiju diskreditē," uzskata Platpers.

Par šo apmeklējumu Platpers ir saņēmis arī zvanus un vēstuli ar pārmetumiem.

Jau vēstīts, ka Islāma kultūras centra preses sekretārs Roberts Klimovičs iepriekš intervijā izteicies, ka ir jāsaprot, ka Latvija pēc 50 gadiem būs islāma valsts, paskaidrojot, ka tas izriet no matemātiskiem aprēķiniem.

Klimovičs izteica minējumu, ka Islāma centra mošeju varētu apmeklēt vairāki desmiti no kopumā 700 patvēruma meklētājiem, ko plāno uzņemt Latvija.

Deputātu mērķis ir iepazīties ar organizācijām, kuras var būt tilts ar citas ticības un citas kultūras cilvēkiem un Latviju, iepriekš teica komisijas vadītājs Ilmārs Latkovskis (NA).

BNS/Foto: Edijs Pālens/LETA