foto: LETA
Rīgā sāksies "jauna ēra". Vairāku lielo namu apsaimniekotāju ēkās atkritumi netiks izvesti
Ilustratīvs attēls.
2020. gada 18. maijs, 12:36

Rīgā sāksies "jauna ēra". Vairāku lielo namu apsaimniekotāju ēkās atkritumi netiks izvesti

Jauns.lv

Jau trešdien - 20. maijā Rīgā mainīsies atkritumu apsaimniekošanas kārtība. Rīgas administratīvā teritorija ir sadalīta 4 zonās un katrā no tām, atbilstoši iepirkuma rezultātiem, apkalpošanu veic savs atkritumu apsaimniekotājs

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” nodrošinās sadzīves atkritumu un šķiroto atkritumu apsaimniekošanu Rīgas zonās “Centrs un Latgales priekšpilsēta” un “Kurzemes priekšpilsēta”. “Clean R” ir pilnībā gatavs nodrošināt pakalpojumu, vienīgais tehniskais šķērslis to saņemt būs klientiem, kuri nav noslēguši līgumus, tostarp, vairākiem namu apsaimniekotājiem.

Visas privātpersonas un namu apsaimniekotāji, kuri nebūs pārslēguši līgumus ar savas zonas atkritumu apsaimniekotāju, nesaņems šo pakalpojumu. Šobrīd līgumus ar jauno apsaimniekotāju ir noslēgušai ap 80% juridisko personu, kuru vidū ir arī namu apsaimniekotāji. Tomēr ir vairāki lieli namu apsaimniekotāji, kuri savu likumā paredzēto pienākumu nav izpildījuši un to apsaimniekotajām ēkām “Clean R” zonās pēc trešdienas pakalpojums netiks nodrošināts. 

“Trešdien Rīgā sākas “jauna ēra” sadzīves atkritumu apsaimniekošanā, bet satraucošs ir fakts, ka daži lielie namu apsaimniekotāji klaji ignorē savu likumā paredzēto pienākumu pret iedzīvotājiem un līgumus par pakalpojumu nav noslēguši. Rīgā atkritumu nekārtības nedraud, jo lielākā daļa privātmāju īpašnieku ir ļoti apzinīgi pildījuši savu pienākumu, kā arī lielākā daļa daudzdzīvokļu ēku, tostarp, lielākā Rīgas apsaimniekotāja “Rīgas namu pārvaldnieks” iedzīvotāji saņems pakalpojumu, bet būs būtisks skaits dzīvokļu ēku, kuri pēc trešdienas šo pakalpojumu nesaņems. Diemžēl, arī šobrīd noslēdzot līgumu, tā apstrāde, maršruta sagatavošana un darba sākšana var prasīt līdz pat 2 nedēļām laika,” uzsver Valērijs Stankevičs, “Clean R” izpilddirektors. 

Vides pakalpojumu uzņēmums “Clean R” aicina daudzdzīvokļu ēku iedzīvotājus pārliecināties, vai viņu apsaimniekotājs ir izpildījis savu pienākumu un parūpējies ar atkritumu apsaimniekošanu pēc 20. maija, kā arī vajadzības gadījumā konsultēties ar “Clean R” par iedzīvotāju tiesībām un iespējām, rakstos uz e-pastu: kc@cleanr.lv 

Mēs aicinām juridiskās personas Rīgā – uzņēmumus un namu apsaimniekotājus, tostarp, dzīvokļu īpašnieku kooperatīvus un  dzīvokļu īpašnieku biedrības, neatlikt uz pēdējo brīdi līgumu slēgšanu par atkritumu apsaimniekošanu.

Ko izmaiņas nozīmē Rīgas iedzīvotājiem un uzņēmējiem?

•    Esošie līgumi ir spēkā līdz šī gada 19. maijam, pēc tā atkritumu izvešana uz vecā līguma pamata vairs netiks nodrošināta.
•    Visiem esošajiem klientiem obligāti jāveic atkritumu apsaimniekošanas līgumu pārslēgšana, lai pēc 20. maija varam turpināt pakalpojuma sniegšanu.
•    Citu pakalpojumu sniedzēju klientiem Rīgas centrā , Latgales priekšpilsētā un Kurzemes priekšpilsētā, jānoslēdz līgums ar “Clean R”.
•    Ja līgums par atkritumu apsaimniekošanu netiks pārslēgts – nevarēsim nodrošināt atkritumu izvešanu līdz jaunā līguma noslēgšanai.
•    Lūdzam ņemt vērā, ka līguma apstrāde var ilgt līdz divām nedēļām, tādējādi pakalpojuma nodrošināšana no 20.maija var nebūt iespējama.  

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Līgumu visērtāk variet pārslēgt:

1.    mājas lapā www.cleanr.lv, sadaļā e-pakalpojumi – jauna līguma slēgšana neaizņems vairāk kā 5 minūtes;
2.    pieteikt līguma sagatavošanu variet pa tālruni 67111001 – mēs sagatavosim un izsūtīsim Jums līgumu parakstīšanai;
3.    vai pieteikt līguma sagatavošanu elektroniski, rakstot uz kc@cleanr.lv – mēs sagatavosim un izsūtīsim Jums līgumu parakstīšanai;
4.    izdrukājot 2 eksemplāros līgumu formas privātpersonām vai juridiskām personām, aizpildītas, parakstītas variet nosūtīt uz adresi Vietalvas iela 5, Rīga, LV-1009 ;
5.    kā arī, līguma formas ir iespējams paņemt novietnē pie “Clean R” Klientu centriem Rīgā – Vietalvas ielā 5 un Mellužu ielā 17, Pārdaugavas biznesa centrā “Abava”. Līgumu formas variet aizpildīt Jums vēlamā laikā un izmantojot atbildes aploksni, atsūtīt atpakaļ uz “Clean R”. 

Ja vēl neesiet noskaidrojis, kurā atkritumu apsaimniekošanas zonā pēc 20. maija būs Jūsu adrese, atrodiet savas zonas vai adreses apsaimniekotāju kādā no šīm kartēm: https://projects.kartes.lv/rigas-iedalijums/ vai https://mvd.riga.lv/atkritumu-apsaimniekosanas-zonas/

Vides pakalpojumu uzņēmums "Clean R" ir nozares līderis Latvijā, kurš dibināts pirms 75 gadiem. "Clean R” nodarbina vairāk kā 1300 darbinieku, un tas sniedz plašāko vides pakalpojumu klāstu vairāk kā 50 000 klientiem visā Latvijā.

Klientiem tiek piedāvāti 40 pakalpojumi atkritumu apsaimniekošanas, īpašumu uzturēšanas, telpu un ēkām piegulošo teritoriju uzkopšanas un labiekārtošanas jomās, kā arī ceļu un koplietošanas teritoriju tīrīšana.