foto: Evija Trifanova/LETA
FOTO: uz Dailes teātra jumta ierīkota bišu drava
Dravnieks Uģis Mālnieks (no kreisās), Dailes teātra mākslinieciskais direktors un režisors Viesturs Kairišs un teātra direktors Juris Žagars izvieto bišu stropus uz Dailes teātra jumta.
Sabiedrība
2020. gada 10. maijs, 08:02

FOTO: uz Dailes teātra jumta ierīkota bišu drava

Jauns.lv

Dailes teātra jumtu sākušas apdzīvot trīs bišu saimes dravnieka Uģa Mālnieka pārraudzībā. Plānots, ka sezonas laikā katra saime varētu ienest vismaz 60 kilogramus medus. Salīdzinot ar laukiem, pilsētvide ir brīva no lauksaimniecībā izmantotajiem pesticīdiem.

Plānots, ka sezonas laikā katra saime varētu ienest vismaz 60 kilogramus medus. Salīdzinot ar laukiem, pilsētvide ir brīva no lauksaimniecībā izmantotajiem pesticīdiem.

Uz Dailes teātra jumta ierīko dravu

Dailes teātra jumtu sākušas apdzīvot trīs bišu saimes dravnieka Uģa Mālnieka pārraudzībā. Plānots, ka sezonas laikā katra saime varētu ienest ...

gallery icon
55

“Dailes teātra apkārtne un visa Rīga ir bagāta ar ziedošiem kokiem, tajā skaitā liepām un krāšņām puķu dobēm, kur bitēm darboties,” stāsta teātra pārstāvis Marko Rass.

Patlaban uz jumtiem notiek ēkas siltināšana. Kad darbi būs pabeigti, teātris plāno stropu skaitu palielināt. “Uz Dailes teātra jumtiem ir milzīga platība, kur izvērsties.

Ļoti iespējams, ka nākotnē skatītājs kopā ar izrāžu programmiņām varēs iegādāties arī no pesticīdiem brīvu Dailes medu,” teic teātra direktors Juris Žagars.

Urbānā biškopība pēdējos gados guvusi popularitāti arī Rīgā, dravas bijušas gan uz centra viesnīcu, gan "Stockmann" un Latviešu biedrības jumta.

Turpretim teātra mākslinieciskais direktors Viesturs Kairišs pavēstīja, ka, ņemot piemēru no bitēm un iedvesmojoties no visiem zināmā un neapturamā bišu čakluma, Dailes teātris sadzīvo ar šī brīža situāciju, pielāgojoties apstākļiem un turpinot strādāt.

"Pēc 12.maija sāksim mēģinājumus jaunajiem iestudējumiem. Tas būs angļu rakstnieka Roberta Aika darba "Ārsts" iestudējums Gata Šmita režijā un dramaturģes Justīnes Kļavas "Sidraba šķidrums", kura režisore būs Paula Pļavniece. Savukārt Dmitrijs Petrenko sāks darbu pie britu autora Dankana Makmillana darba "Elpa" iestudējuma," norādīja Kairišs, akcentējot, ka patlaban notiek darbs pie teātra seriāla Dailes teātrī.

Žagars norādīja, ka visus šos projektus ir iespējams mēģināt, ievērojot sanitāro protokolu, pie kura patlaban strādā Kultūras ministrijas darba grupa sadarbībā ar Veselības ministriju. Brīdī, kad tiks atļauta cilvēku pulcēšanās līdz 50 cilvēkiem brīvā dabā un, ja Savukārt Slimību profilakses un kontroles centra rekomendācijas to pieļaus, būsim gatavi vispirms sākt spēlēt šīs izrādes droši iekārtotā Dailes teātra iekšapgalmā "Dailes dārzs".