Mācītāja Uģa Brūklenes ģimenes māja “Brūklenes” pirms un pēc ugunsgrēka

Mācītāja Uģa Brūklenes ģimenes māja “Brūklenes” pirms un pēc ugunsgrēka.

Sabiedrība
2020. gada 29. aprīlī, 14:18

Svētie tēvi lūdz palīdzēt mācītājam Uģim Brūklenem, kam ugunsnelaime nopostījusi ģimenes mājokli un visu iedzīvi

Jauns.lv

Atbalstīt mācītāju Uģi Brūkleni un viņa ģimeni pēc mājvietas un visas iedzīves zaudējuma ugunsnelaimē, kas 27. aprīļa vakarā “Brūkleņu” mājas pārvērtusi melnos gruvešos, sociālajos tīklos līdzjūtīgi aicina citu draudžu mācītāji.

Svētie tēvi lūdz palīdzēt mācītājam Uģim Brūklenem...
foto: LETA
Luterāņu mācītājs Uģis Brūklene.
Luterāņu mācītājs Uģis Brūklene.

“Kad notika neizskaidrojami nelaimes gadījums, LELB arhibīskaps Teodors Grīnbergs savulaik mēdza sacīt "Dievs vien zina uz ko tas ir labi". Šo pārliecību es paudu vairāk kārtīgi vakar vakarā, 27.aprīlī, kad man no Usmas uz Rīgu zvanīja, lai pavēstītu, ka neglābjami nodeg mūsu ģimenes māja "BRŪKLENES" ar visu iedzīvi," nākamajā rītā pēc ugunsnelaimes savā "Facebook" profilā vēstīja Latvijas Evaņģēliski luteriskās Baznīcas mācītājs un Nacionālo bruņoto spēku kapelāns Uģis Brūklene, kurš kopā ar sievu Harinu arī pašaizliedzīgi atbalsta un palīdz attiecību grūtībās nonākušiem pāriem un cilvēkiem pēc šķiršanās.

Pēc ugunsgrēka ar aicinājumu palīdzēt Brūkleņu ģimenei publiski vērsusies Usmas evaņģēliski luteriskā draudze, kuras palīgāsaucienu plašākai publikai soctīklos operatīvi nodot centušās gan citas draudzes, tostarp Rīgas Doma draudze, Ogres un Suntažu Evaņģēliski luteriskā draudzes mācītājs Mārtiņš Kalējs, Rīgas Vecās Svētās Ģertrūdes draudzes mācītājs Krists Kalniņš.

“Daudz mīlestības un lūgšanu sūtam mācītājam Uģis Brūklene un viņa ģimenei! 27. aprīļa vakarā viņi zaudēja iedzīvi un rūpīgi kopto namu, kas nesa ģimenes vārdu. Uguns paņēma visu... Mācītājs Uģis Rīgas Domam bija un paliek īpaši tuvs, jo uzticami vadīja darbadienu rīta dievkalpojumus. Būsim vienoti lūgšanās un savu iespēju robežās atbalstīsim mācītāju Uģi un viņa ģimeni,” vēsta Rīgas Doma draudzes pārstāvji, daloties ar Usmas baznīcas izplatīto aicinājumu.

"27. aprīļa vakarā uguns nelaimē neatgriezeniski nodegusi mūsu mācītāja Uģa ģimenes māja "Brūklenes". No uguns izglābts vien tas, kas bijis pa rokai un tas, kas palicis mugurā. Paldies Dievam, ģimene ir sveika un vesela. Taču visa iedzīve guļ ūdenī zem melnām gruvešu kaudzēm. Aicinām ikvienu, kuram ir tāda iespēja, ziedot Brūkleņu ģimenes atbalstam - apģērbam, skolas lietām, sadzīves tehnikai, u.c. lietām turpmākai dzīvošanai," teikts aicinājumā.

"Iespējams sniegt palīdzību, ziedojot Brūkleņu ģimenei, pārskaitot ziedojumu Harinai Brūklenei uz kontu AS "Swedbank" Nr. LV43HABA0551003138842, ar norādi - BRŪKLEŅU ĢIMENEI. Jautājumu un neskaidrību gadījumā, sazinieties ar draudzes priekšnieku Raivi - mob. 27304027. Tāpat varat sazināties ar Harinu pa tālr. (pagaidu numurs) 22102959 vai no nākamās nedēļas 26463444,” informē Usmas evaņģēliski luteriskā draudze.

“Jēzus mācīja, ka tuvākais ir tas, kurš vēlas pastiept roku un palīdzēt nelaimē nonākušajam. Ja katrs palīdzēsim ar to, ko spējam, tad pavisam drīz būs vairāk nekā pietiekami. Un Dievs nekavējās svētīt ar Viņa palīdzību tos, kuri nekavējas palīdzēt bēdās nonākušajiem. Paradoksāli, bet svētīts ir tas, kurš citus vēlas svētīt. Esi par svētību citiem, un citi būs par svētību Tev,” atbalsta aicinājumam pievienojies arī mācītājs Krists Kalniņš.