foto: LETA
"Latvijas Gāze" ziedojusi 100 000 eiro Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fondam
AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs Aigars Kalvītis.
Sabiedrība
2020. gada 22. aprīlis, 14:39

"Latvijas Gāze" ziedojusi 100 000 eiro Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fondam

Jauns.lv

Ziedojums veikts ar mērķi atbalstīt medicīnas tehnoloģiju un individuālo aizsarglīdzekļu iegādi vīrusa Covid-19 izplatības ierobežošanai un seku likvidēšanai Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionārā "Latvijas Infektoloģijas centrs"

"Izjūtot atbildību par valsti un līdzcilvēkiem, Latvijas Gāze vēlas piedalīties cīņā ar pasauli pārņēmušo Covid-19, jo vīruss ir atstājis iespaidu uz mūsu ikdienu un negatīvu ietekmi uz tautsaimniecību. Šobrīd sabiedrību pārņem šaubas par stabilitāti un neziņa par nākotni, tādēļ katram iedzīvotājam un uzņēmumam jāpiedalās ar savu ieguldījumu pandēmijas seku mazināšanā, tādā veidā palīdzot atgriezt šobrīd zaudēto mieru un drošības sajūtu.", saka AS "Latvijas Gāze" valdes priekšsēdētājs A. Kalvītis.

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" galvenā ārste, RSU profesore Baiba Rozentāle "Lipīgās slimības pasaulei ir nodarījušas un turpina nodarīt milzīgu postu. "21.gadsimts - jaunu infekciju rašanās gadsimts" - šī Pasaules Veselības organizācijas pirms 30 gadiem izteiktā atziņa šodien ir biedējoša Covid-19 pandēmijas realitāte. Infektologu zināšanas, medicīniski tehnoloģiskās iespējas un prasmes šobrīd redzamas reālā darbā, ārstējot Covid-19 infekcijas slimniekus. "Latvijas Gāzes" dāvinājums Latvijas Infektoloģijas centram ir pilsoniskās sabiedrības atbildības un saliedētības paraugs. Tas raisīs Latvijas Infektoloģijas centra mediķos gan emocionālu saviļņojumu un pateicību, gan dos iespēju iegādāties dažādu infekcijas slimību pacientu ārstēšanai ilgtermiņā nepieciešamās medicīnas tehnoloģijas. Par ziedotajiem līdzekļiem, rūpīgi izvērtējot, plānojam iegādāties gan medicīnas aparatūru Intensīvās terapijas un citām nodaļām, gan telpu dezinfekcijas iekārtas. Latvijas Infektoloģijas centra uzdevums ir glābt cilvēku dzīvības un nodrošināt slimnīcā drošu vidi pacientiem un mediķiem."

Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas Atbalsta fonda saistība ar slimnīcu izpaužas tā stratēģiskā mērķa sasniegšanā, Austrumu slimnīcas kā lielākā veselības aprūpes pakalpojumu sniedzēja attīstības veicināšanā, slimnīcas mediķu un darbinieku profesionālajā izaugsmē un tālākizglītībā, slimnīcas kolektīva motivācijā. Fonda dibinātāji ir esošie un bijušie Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas darbinieki, kuri ievēlējuši fonda valdi sekojoša sastāvā - valdes priekšsēdētājs RSU profesors Ardis Platkājis, valdes locekļi - LU profesors Mārcis Leja un RSU profesors Aivars Lejnieks. Valde darbojas sabiedriskā kārtā. Fonda finansējums, līdzīgi kā citās sabiedriskā labuma organizācijās, kas darbojas veselības aprūpes jomā, veidojas no fizisko un juridisko personu ziedojumiem.

Fonda valdes priekšsēdētājs RSU Radioloģijas katedras vadītājs, profesors Ardis Platkājis: "Fonda atbalsts Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai īpaši nozīmīgs ir šodien, mums visiem tik sarežģītajā un saspringtajā laikā, kad Rīgas Austrumu klīniskā universitātes slimnīca ir galvenā ārstniecības iestāde Latvijā pandēmijas Covid-19 krīzes ierobežošanā. Sadarbībā ar slimnīcas administrāciju un stacionāra "Latvijas Infektoloģijas centrs" vadību darīsim visu iespējamo, lai dāsnā ziedojuma mērķis tiktu sasniegts iespējami īsākajā laikā un iegādātās medicīnas tehnoloģijas un iekārtas būtu izmantojamas gan šobrīd, gan arī pēc krīzes."