foto: LETA
Ārkārtējās situācijas laikā LTV raidījums "Panorāma" pagarina ziņu izlaiduma raidlaiku
Latvijas Televīzijas darbinieka soma.
Sabiedrība
2020. gada 19. marts, 09:00

Ārkārtējās situācijas laikā LTV raidījums "Panorāma" pagarina ziņu izlaiduma raidlaiku

Jauns.lv

Ņemot vērā valstī izsludināto ārkārtējo situāciju un nepārtraukti mainīgo informāciju saistībā ar Covid-19, Latvijas Televīzija pieņēmusi lēmumu veikt būtiskas pārmaiņas LTV1 ikdienas programmā. Vērienīgās pārmaiņas primāri skars raidījumu “Panorāma”.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Lai ārkārējās situācijas laikā nodrošinātu nepārtrauktu un operatīvu jaunākās informācijas apriti ne vien tiešsaistē, bet arī lineārajā televīzijā, Latvijas Televīzija lēmusi veikt būtiskas izmaiņas LTV1 plānojumā. No 19. marta līdz ārkārtējās situācijas beigām raidījums “Panorāma” būs vērojams jau plkst. 20.00 un ilgs 42 minūtes. Tas ietekmēs arī citu raidījumu ētera laikus.

Papildus tam, LTV1 operatīvi mainīs programmu ik reizi, kad atbildīgās institūcijas nāks klajā ar aktuālu paziņojumu.

“Viens no sabiedriskā medija uzdevumiem ir operatīvi un daudzpusīgi informēt, analizēt un piedāvāt plašāku kontekstu par notiekošo, un ārkārtējās situācijās šis uzdevums ir svarīgs vispārākajā pakāpē. No mūsu darba ātruma un kvalitātes vistiešākajā veidā atkarīga sabiedrības spēja pasargāt sevi un būt noturīgiem pret šī brīža grūtībām. Jaunais plānojums ļaus maksimāli operatīvi un vispusīgi aplūkot situāciju gan par Covid-19 izplatību un preventīvajiem pasākumiem, gan sniegt praktiskus padomus dzīves kvalitātes nodrošināšanai ārkārtas apstākļos,” saka LTV Programmu daļas direktore Rita Ruduša.

LTV1 plānojumā ceturtdienai tas nozīmē, ka raidījums “Neatklātā Sēlija” šobrīd būs vērojams plkst. 19.30. Tam sekos “Panorāma” jaunajā ētera laikā, bet pēc tās – sporta un laika ziņas. Latvijas upju apceļošanas raidījums “Pa straumei” sāksies nedaudz ātrāk – plkst. 21.05, savukārt jaunais ceturtdienu detektīvs “Plaisa” – plkst. 22.10.

Piektdienās raidījums “Gudrs, vēl gudrāks” būs vērojams jau plkst. 18.50, bet būtiski mainīts raidījuma “Kultūršoks” ētera laiks. Tas būs vērojams uzreiz pēc “Panorāmas” un tai sekojošajām sporta un laika ziņām – plkst. 21.05. Piektdienas vakara seriāli un “Pusnakts šovs septiņos ar Jāni Skuteli” sāksies 10 minūtes ātrāk – attiecīgi plkst. 21.20 un 22.10.

Sestdienās raidījums “Ielas garumā” būs vērojams jau plkst. 17.30 – pirms Dienas ziņām. Raidījumi “Vides fakti” un “Latvijas sirdsdziesma” sāksies pusstundu ātrāk – attiecīgi plkst. 18.35 un 19.05. Sestdienas vakara programma sāksies plkst. 21.20. Šajā slejā no 21. marta četras sestdienas pēc kārtas būs vērojama Dzintras Gekas dokumentālā filma “Katra diena simtgadē. Gadalaiki” četrās daļās.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās