foto: LETA
Nacionālā apvienība un LRA kopā startēs Rīgas domes vēlēšanās
Politiskās partijas "Latvijas Reģionu Apvienība" valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns (no kreisās) un kopīgā saraksta līderis Einārs Cilinskis
Politika
2020. gada 24. februāris, 16:40

Nacionālā apvienība un LRA kopā startēs Rīgas domes vēlēšanās

Jauns.lv

Politisko partiju apvienība “Latvijas Reģionu apvienība” (LRA) un Nacionālā apvienība „Visu Latvijai!” – „Tēvzemei un Brīvībai/LNNK” (NA)” ir apvienojušas spēkus, lai plecu pie pleca startētu Rīgas domes pirmstermiņa vēlēšanās. Apvienotais deputātu kandidātu saraksts tiks veidots, ievērojot paritātes principu, tā līderi būs Einārs Cilinskis (NA) un Edvards Smiltēns (LRA).

Rīgas mēra amata kandidāts Einārs Cilinskis: “Mēs apvienojam spēkus, lai uzvarētu vēlēšanās un pārtrauktu gadiem ilgušo destruktīvo politiku galvaspilsētā, kas būtiski ierobežojusi Rīgas izaugsmi. Mūsu svarīgākās prioritātes ir nodrošināt  visiem rīdziniekiem pirmsskolas vecuma perioda bērna pieskatīšanas un izglītības sistēmu, lai vecāki varētu savienot darbu un ģimenes dzīvi. Rīdziniekiem pieejams  mājoklis  sakārtotā vidē ap to, lai cilvēki gribētu dzīvot  Rīgā, nevis pārceltos prom.  Strikta pretkorupcijas programmas īstenošana un auditi visās struktūrvienībās, jo Rīgas dome jau faktiski bija kļuvusi par noziedzīgu organizāciju.”

Viens no NA/LRA saraksta līderiem un LRA valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns: “Rīgas domē beidzot pēc 10 gadu “Saskaņas” valdīšanas jānotiek pārmaiņām! Tādēļ mēs apvienojam spēkus un pieredzi kopīgam darbam Rīgas iedzīvotāju labā. Mēs apvienojam pieredzi, kas gadiem uzkrāta, strādājot gan nacionālā līmenī, gan labi pārvaldītās pašvaldībās visā Latvijā. Apvienojot spēkus, mēs rīdziniekiem piedāvājam skaidru pamatizvēli vēlēšanās – atbalstīt spēcīgu nacionāli konservatīvu partiju apvienību vai liberālu partiju apvienību.

NA valdes priekšsēdētājs Raivis Dzintars: “Šajās vēlēšanās uzvarēs tie, kuri pratīs sadarboties, nevis karos, ķengāsies un cels ierastās solījumu gaisa pilis. NA un LRA ir daudz kopīgā. Abas organizācijas veidojušās, pateicoties spējai apvienoties. Abas spējušas parādīt rezultātu bez lieliem sponsoru ieguldījumiem. Un abas organizācijas balstās uz labi zināmām vērtībām. Tas dod pamatu optimismam, ka šī Rīgas domes savienība starp NA un LRA ar rīdzinieku atbalstu sasniegs augstus mērķus.”

foto: LETA
Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" valdes loceklis, Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle (no kreisās), politiskās partijas "Reģionu alianse" valdes priekšsēdētājs Dagnis Straubergs, politiskās partijas "Latvijas Reģionu Apvienība" valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns, kopīgā saraksta līderis Einārs Cilinskis, Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" valdes locekle, Saeimas priekšsēdētāja Ināra Mūrniece un Nacionālās apvienības "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un Brīvībai/LNNK" valdes priekšsēdētājs Raivis Dzintars

Abu politisko spēku lēmums apvienot spēkus gaidāmajās Rīgas pašvaldības vēlēšanās ir balstīts uz kopīgām nacionāli konservatīvām vērtībām un sekmīgas līdzšinējās darba pieredzes virknē Latvijas pašvaldību. Kopīgā saraksta veidošanā tiks ievērots līdzsvars – no katra politiskā spēkā tajā tiks atvēlēts līdzvērtīgs deputāta amata kandidātu skaits. Noslēdzoties iesāktajām sarunām, sarakstu varētu papildināt nevalstisko organizāciju pārstāvji un sabiedriski aktīvi cilvēki no Rīgas apkaimēm, kas turpmākos piecus gadus gatavi strādāt Rīgas iedzīvotāju labā.

Trešās Atmodas laikā Einārs Cilinskis jau kopš pirmsākumiem darbojās Vides aizsardzības klubā, LNNK un Latvijas Tautas frontē. Ir bijis Latvijas Republikas Augstākās Padomes deputāts, kur 4. maijā balsojis par Latvijas neatkarības atjaunošanas deklarāciju, vēlāk – Saeimas deputāts un vides aizsardzības un reģionālās aizsardzības ministrs. Ministra amatu zaudēja 2014. gadā, jo piedalījās Latviešu leģionāru piemiņas dienas pasākumos pie Brīvības pieminekļa. Savas karjeras laikā iesaistījies vairākos vides projektos, piemēram, vides jautājumu likumdošanas piemērošanā atbilstoši ES prasībām, izstrādājis arī Sociālā uzņēmuma likumu iepriekšējā Saeimas sasaukumā. Vairāku zinātnisku publikāciju autors.

LRA valdes priekšsēdētājs Edvards Smiltēns ir ieguvis tiesību zinātņu maģistra izglītību. Laika posmā no 2010. gada līdz 2018. gadam E. Smiltēns bija Saeimas deputāts. 2018. gadā politiķis tika izvirzīts par LRA Ministru prezidenta amata kandidātu. Bijis Zemkopības ministrijas parlamentārais sekretārs (2011.-2014.g) un Izglītības un zinātnes ministrijas parlamentārais sekretārs (2014.-2016. g.)