foto: Evija Trifanova/LETA
Bordāns partijas biedriem uzsver, ka taisnīguma aizstāvēšanā jābūt radikāliem
Tieslietu ministrs Jānis Bordāns.
Politika
2020. gada 22. februāris, 14:44

Bordāns partijas biedriem uzsver, ka taisnīguma aizstāvēšanā jābūt radikāliem

Jauns.lv / LETA

Vecā politiskā sistēma cieš sakāvi, taču, aizstāvot taisnīgumu, ir jābūt radikāliem, šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā Jaunās konservatīvās partijas (JKP) padomes sēdē paziņoja partijas līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Bordāns savā runā apgalvoja, ka partija valstī ieviesusi jaunu politiku, jo konservatīvos ievēlēja tie iedzīvotāji, kuri gribēja pārmaiņas tiesiskuma laukā.

Saspringta cīņa par partijas ideāliem notiekot katru dienu, bet vecā sistēma cieš sakāvi. "Patiesība ir mūsu, un tas ir mūsu vienīgais arguments. Tā ir mūs darījusi brīvu no bailēm, tāpēc esam neuzveicami," uzsvēra Bordāns un piebilda, ka partija savām vērtībām uzticoties līdz galam, arī tad, ja "tevi ved uz tiesu prokurors". Ar to viņš domāja Saeimas deputāta Jura Juraša apsūdzēšanu valsts noslēpuma izpaušanā.

Bordāns norādīja, ka JKP "tracinot un apskaužot, sākot ar oligarhiem un beidzot ar pērkamiem medijiem, liekēžiem un parazītiem." Vēršanās pret JKP biedriem notiek pat personīgā līmenī, taču "tāda ir blēža taktika, proti, pārmest to, ko paši sastrādājuši, bet tagad blēži ir nobijušies."

Lai arī dažkārt partijai cīņā par savām vērtībām pārmetot radikālismu, Bordāns retoriski norāda, ka, aizstāvot taisnīgumu, ir jābūt radikāliem. "Vai brīdī, kad ienaidnieks uzbruks, nav jābūt radikāliem?" vaicāja Bordāns, piebilstot, ka Latvijā ir piemēri, kad par korupciju tiesātiem cilvēkiem piešķir uzstāšanos televīzijas ēterā un "viss labais un sliktais tiek sajaukts."

Bordāns gan savā uzrunā nenoliedza, ka partija pieļāvusi kļūdas saziņā ar tautu un ierēdņiem, tomēr konservatīvie nekad nav bijuši "tukši kritizētāji, kad kāds paklūp."

Pieminot aprīlī gaidāmās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanas, Bordāns uzsvēra, ka ir svarīgi patriekt kleptokrātiju jeb korumpēto varu no galvaspilsētas. Savukārt nākamais solis būs reģionu atņemšana kleptokrātiem.

Ņemot vērā minēto, Bordāns partijas biedrus aicināja uzrunāt savus domubiedrus par iestāšanos partijā un jau tagad gatavoties startam pašvaldību vēlēšanās.

Jau ziņots, ka šodien Latvijas Nacionālajā bibliotēkā notiek JKP padomes sēde, kurā paredzēts pārvēlēt politiskā spēka vadību un iepazīstināt ar Rīgā darāmo darbu sarakstu.

JKP valdes priekšsēdētāja amatam izvirzīts tikai tās līdzšinējais līderis, tieslietu ministrs Jānis Bordāns. Viņu partijas vadītāja amatam izvirzījušas 23 partijas reģionālās organizācijas.

Savukārt uz četrām partijas valdes locekļu vietām izvirzīti astoņi cilvēki. Viņu vidū ir trīs no četriem esošajiem partijas valdes locekļiem - Saeimas deputāti Krišjānis Feldmans, Juris Jurašs un Juta Strīķe.

Uz amatu valdē kandidē arī parlamentārieši Gatis Eglītis, Reinis Znotiņš, Sandis Riekstiņš, kā arī Rīgas domes deputāts Jānis Ozols un JKP Liepājas nodaļas vadītājs Ivo Tikums.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās