foto: LETA
Vienojas par Dzelzavas ielas savienošanu ar autoceļu P4 Stopiņu novadā
Novadu ziņas
2020. gada 13. februāris, 10:23

Vienojas par Dzelzavas ielas savienošanu ar autoceļu P4 Stopiņu novadā

Jauns.lv / LETA

VAS "Latvijas valsts ceļi", Rīgas dome un Stopiņu novada dome vienojusies līdz 2023.gadam izbūvēt Dzelzavas ielas Rīgā un autoceļa P4 Stopiņu novadā savienojumu, informēja projekta ieviesēju pārstāvji.

Stopiņu novada dome, "Latvijas valsts ceļi" un Rīgas dome vienojušās par kopīgu plānu ceļa projektēšanas un izbūves finansēšanai, lai izveidotu trūkstošo savienojumu.

Izbūvējamais Dzelzavas ielas savienojums Rīgas pusē veidos apmēram 600 metrus, bet Stopiņu novada pusē - 1,2 kilometrus. Līdztekus paredzēts rekonstruēt arī autoceļa P4 posmu Stopiņu novadā starp Ulbrokas rotācijas apli un jaunveidojamo Dzelzavas ielas pieslēgumu pie autoceļa P4. 

Pēc projekta ieviesēju paustā, konkrētais Dzelzavas ielas posms ir svarīgs, ņemot vērā straujo satiksmes intensitātes pieaugumu ap Augusta Deglava un Lubānas ielu rotācijas apli saistībā ar lielu uzņēmumu, piemēram, "Rimi", "IKEA", "Depo", "Lidl", tirdzniecības centra "Sāga" un citu noliktavu, biroju un loģistikas ēku attīstību un strauju izaugsmi.

"Latvijas valsts ceļu" valdes loceklis Mārtiņš Lazdovskis minēja, ka visiem kopīgi ir jādomā par nākotnes risinājumiem, un šis ir racionāls, reāli īstenojams projekts. "Katram paveicot nepieciešamo darbu daļu, redzu, ka projektu izdosies īstenot un darbus paveikt trīs gadu perspektīvā," viņš norādīja, piebilstot, ka tas ir pietiekami labs risinājums, kas ļaus attīstīties uzņēmējiem un nodrošinās ērtāku pārvietošanos iedzīvotājiem.

Lazdovskis arī norādīja, ka ceļu būves projektu īstenošanā svarīgi ir virzīties uz priekšu saprotamiem soļiem. "No kopējā ceļu perspektīvas viedokļa Rīgas apvedceļš būs pirmais, kurā investēsim. Esam skaidri definējuši, ka Rīgas apvedceļš ir visas Latvijas satiksmes sirds un mugurkauls. Arī no izmaksu viedokļa šis projekts ir ekonomiski racionāls un atbalstāms," pauda kompānijas valdes loceklis.

Stopiņu novada domes priekšsēdētāja Vita Paulāne pauda gandarījumu, ka iesaistītās puses ir atradušas kopīgu valodu un apzinās projekta pienesumu visiem. "Esam pārliecināti, ka savienojuma posma izveide uzlabos pārvietošanās kvalitāti gan iedzīvotajiem, gan jebkuram citam satiksmes dalībniekam," teica Paulāne.

Arī apkārtnes uzņēmumi ir izrādījuši interesi par iespējām atbalstīt projektu gan finansiāli, gan iesaistoties plānošanas procesā, piebilda projekta ieviesēju pārstāvji.

Projekta tapšanā iesaistīti "Latvijas valsts ceļi", Rīgas domes Satiksmes departaments un Pilsētas attīstības departaments, kā arī Stopiņu novada dome un teritorijas uzņēmumi. Plānots projektu realizēt līdz 2023.gadam.