foto: Evija Trifanova/LETA
Rīgas atkritumu apsaimniekošanas iepirkumā uzvarējuši četri komersanti
Iepirkumā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu galvaspilsētā par uzvarētājiem atzīti četri komersanti.
Sabiedrība
2020. gada 10. februāris, 18:42

Rīgas atkritumu apsaimniekošanas iepirkumā uzvarējuši četri komersanti

Jauns.lv / LETA

Rīgas domes Mājokļu un vides departamenta izsludinātajā iepirkumā par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu galvaspilsētā par uzvarētājiem atzīti četri komersanti.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Rīgas Austrumu izpilddirekcijas Centra rajona un Latgales priekšpilsētas administratīvo teritoriju, kā arī Pārdaugavas izpilddirekcijas Kurzemes rajona administratīvo teritoriju apsaimniekos SIA "Clean R".

Par uzvarētāju Pārdaugavas izpilddirekcijas Zemgales priekšpilsētas administratīvajā teritorijā atzīti SIA "Lautus" un SIA "Pilsētvides serviss", bet par uzvarētājiem Ziemeļu izpilddirekcijas Vidzemes priekšpilsētas un Ziemeļu rajona administratīvajā teritorijā - SIA "Eco Baltia vide".

Patlaban līgumi ar uzvarētājiem vēl nav noslēgti, jo 11 dienu laikā rezultātus var apstrīdēt.

Maksimāli iespējamā līgumu summa visām četrām daļām kopā ir 268,30 miljoni eiro bez pievienotās vērtības nodokļa. Līgumu paredzēts slēgt uz septiņiem gadiem, vai līdz Konkurences padomes galīgajam lēmumam, ja tiks atzīts, ka noslēgtais koncesijas līgums ar AS “Tīrīga” ir spēkā esošs un AS “Tīrīga” ir tiesīga turpināt līguma slēgšanu ar iedzīvotājiem un uzsākt pakalpojuma sniegšanu.

"Eco Baltia vide" piešķirtajā Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas zonā ir aptuveni 260 000 iedzīvotāju. Tam seko Centra un Latgales priekšpilsētas zonā ar aptuveni 203 000 iedzīvotāju. Tikmēr Kurzemes rajonā ir aptuveni 127 000 iedzīvotāju, bet Zemgales rajonā - 103 000 rīdzinieku.

Teritoriāli vislielākā būs Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas zona, kas aizņems aptuveni 13 297 hektārus platības, savukārt Zemgales rajons - aptuveni 3966 hektārus. Kurzemes rajons tikmēr teritoriāli aizņems aptuveni 7615 hektārus lielu platību, bet centra rajons un Latgales priekšpilsēta - aptuveni 4970 hektārus.

Kurzemes rajonā ietilps tādas apkaimes kā Daugavgrīva, Ķīpsala, Imanta, Zasulauks, Buļļi, Bolderāja un citas. Savukārt centra un Latgales priekšpilsētas zona aptvers Ķengaragu, Grīziņkalnu, Vecrīgu, Pļavniekus, Rumbulu un citas apkaimes. Ziemeļu rajona un Vidzemes priekšpilsētas zonā ietilpst tādas apkaimes kā Brasa, Dreiliņi, Mežciems, Purvciems, Mežaparks, Sarkandaugava, Teika un citi. Tikmēr Zemgales priekšpilsētā ietilps Āgenskalns, Zolitūde, Ziepniekkalns, Pleskodāle u.c.

Kā ziņots, 5.decembrī, balstoties uz jaunajiem Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, tika izsludināts atkārtots konkurss par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu galvaspilsētā. Jaunie noteikumi stājās spēkā 4.decembrī un pilsētu paredz dalīt četrās zonās, izpilddirekciju robežās.

Divi atkritumu apsaimniekotāji - "Lautus" un "Eco Baltia vide" - bija iesnieguši sūdzības par iepirkuma nolikumu, taču vēlāk tās atsauca.

Līdz dienai, kad tiks noslēgts jauns atkritumu apsaimniekošanas līgums ar komersantiem, kas būs izraudzīti konkursā, vai arī līdz brīdim, kad stāsies spēkā Konkurences padomes gala lēmums par starp Rīgas pašvaldību un AS "Tīrīga" noslēgto koncesijas līgumu, sadzīves atkritumus visiem rīdziniekiem, nepasliktinot pakalpojumu sniegšanas būtiskos nosacījumus, izved pašreizējie pakalpojumu sniedzēji - SIA "Clean R", SIA "Eco Baltia vide" un SIA "Lautus".

Tieši neskaidrības par galvaspilsētu atkritumu apsaimniekošanu bija sākotnējais iemesls, kāpēc Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija rosināja Rīgas domes atlaišanu. Šis jautājums pašlaik tiek skatīts Saeimā, un sagaidāms, ka lēmuma motivācija tomēr tiks mainīta, galveno uzsvaru liekot uz faktu, ka Rīgas domē kvoruma trūkuma dēļ nav notikušas trīs sēdes pēc kārtas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās