112
2020. gada 5. februāris, 16:30

Siguldā mirušā Nika Elekša lietu komentējis iekšlietu ministrs Ģirģens

Jauns.lv / LETA

Reaģējot uz ģimenes paustajām aizdomām par autosportista Nika Elekša nāves apstākļiem, iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens (KPV LV) ir aicinājis policiju pievērst īpašu uzmanību, veicot iesaistīto policijas darbinieku rīcības pārbaudi, informēja iekšlietu ministra padomniece komunikācijas jautājumos Beata Jonite.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Vienlaikus ministrs uzsver, ka nav pamata izdarīt pāragrus secinājumus - ja Valsts policija izvērtējumā saskatīs kādas neatbilstības, lieta tiks nodota tālākai izmeklēšanai Iekšējās drošības birojam.

Valsts policija organizējot meklēšanas pasākumus, izmeklē bojāgājušā nāves apstākļus, kā arī veido izmeklēšanas grupu. Tiek izvērtēta arī pašvaldības policijas rīcība, izbraucot uz notikuma vietu, norādīja Jonite.

"Dienestu darbinieku godprātīga uzvedība un rīcība ir atslēga Latvijas sabiedrības kopējai drošības sajūtai un uzticības veicināšanai policijas darbā. Kā iekšlietu ministrs sekoju līdzi notikumiem un esmu uzsvēris jautājuma nozīmīgumu Valsts policijas vadībai - notiek atkārtota izvērtēšana, taču pašlaik nav pamata pāragriem secinājumiem," paudis Ģirģens.

foto: LETA
Iekšlietu ministrs Sandis Ģirģens

Kā stāstīja bojāgājušā māsa Ija Elekse, Siguldas viesu namā "Vālodzes" 25.janvārī tika svinēta 30 gadu jubileja Elekša draugam. "Pasākuma laikā starp Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieku un Niku izcēlies konflikts, kā rezultāta viņam nodarīti miesas bojājumi. Uz notikuma vietu izsaukta Siguldas pašvaldības policija, taču cietušais vīrietis nav saņēmis aizstāvību, jo balles dalībnieki policijas darbiniekus pārliecinājuši, ka paši atrisinās konfliktsituāciju," stāstīja bojāgājušā māsa.

Viņa zināja teikt, ka jubilejā piedalījās vismaz 38 cilvēki, no kuriem vairāki bijuši gan VUGD, gan Valsts policijas darbinieki. Elekse teica, ka jau ir noskaidrots, ka Siguldas pašvaldības policijas darbinieks, kas bija izsaukts uz notikuma vietu, strādā arī VUGD un, "iespējams, tādēļ, piesedzis savu kolēģi, kas bijis konflikta dalībnieks".

Nākamajā dienā pēc pasākuma cietušā māsa saņēmusi zvanu, ka neviens nezina, kur ir viņas brālis. Viņa mobilais telefons un virsjaka rīta pusē tika atrasta viesu namā, bet pats bija pazudis, viesiem apgalvojot, ka pēdējo reizi manīts ap plkst.3.30 naktī.

foto: Facebook
Niks Eleksis

Par bezvēsts pazudušu cilvēku Siguldas pašvaldības policijai ziņots 26.janvāra pēcpusdienā un uzsākta tuvākās apkārtnes pārmeklēšana, kurā iesaistījušies ap 200 brīvprātīgo, meklējot 28 gadus veco jaunieti visu svētdienas nakti. Netālu no viesu nama kādas mājas pagalmā pēc aptuveni 30 stundu pazušanas 27.janvāra rītā Elksi atraduši guļam zemē mirušu ar, pēc māsas vārdiem, acīmredzamiem smagiem miesas bojājumiem.

Ekspertīzes slēdzienā secināts, ka Eleksim nodarīti smagi miesas bojājumi, tajā skaitā, lauzts deguns, sasista seja un sasitumi uz ķermeņa. Nāve gan iestājusies nosalstot.

Bojā gājušā vīrieša ģimene aicina jebkuru, kuram ir kādas liecības par notikušo, uzmeklēt radiniekus vai vērsties Valsts policijā, sacīja Elekse.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās