foto: LETA
Aktieris Rafalsons piekritis kandidēt Rīgas domes vēlēšanās
Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons.
Politika
2020. gada 4. februāris, 19:02

Aktieris Rafalsons piekritis kandidēt Rīgas domes vēlēšanās

Jauns.lv / LETA

Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons piekritis kandidēt Rīgas domes vēlēšanās no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) saraksta, atzina pats aktieris.

Rafalsons sacīja, ka tiekoties ar Rīgas domes priekšsēdētāju Oļegu Burovu (GKR) piekritis viņa piedāvājumam un atklājis, ka no "partiju lietām" neko daudz nesaprot, kā arī atzina, ka viņam neesot svarīgi tas, vai vēlēšanās uzvarēs, vai neuzvarēs. "Svarīgi ir tas, ko izdarīšu Rīgas labā un man būs gods kalpot rīdziniekiem," stāstīja aktieris.

Viņš pastāstīja, ka Padomju gados nekad nebija bijis partijā, lai gan tās ļoti centušās aktieri "piespiest" iestāties. Tāpat viņš stāstīja, cik Rīga viņam tuva un mīļa, un atklāja, ka viņam ir Rīgas pastkartīšu kolekcija.

Vaicāts, vai plāno iestāsies arī partijā, Rafalsons skaidru atbildi nedeva.

Kā ziņots, Burovs piedāvājis Latvijas Zaļās partijas biedram Viesturam Sileniekam pievienoties viņa partijas sarakstam iespējamās Rīgas domes ārkārtas vēlēšanās, pirmdien vēstīja Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Minēto raidījumam apstiprinājis Silenieks, kurš gan uzsvēris, ka konkrētas vienošanās neesot. Tomēr, ja viņš kandidētu no GKR saraksta, Latvijas Zaļo partiju neatstātu, vēstīja raidījums.

Kā vēstīts, ja Saeima pieņems likumu par Rīgas domes atlaišanu, tad vēlēšanas varētu notikt aprīļa pēdējā sestdienā.

Aktieris Jakovs Rafalsons dzīvē un profesijā

Aktieris Jakovs Rafalsons dzīvē un profesijā.

gallery icon
53

Pēc koalīcijas priekšlikuma parlamenta vairākums ir nolēmis pārcelt lemšanu galīgajā lasījumā par Rīgas domes atlaišanas likumprojektu no 16.janvāra uz 13.februāra sēdi.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Juris Pūce (AP) iepriekš norādīja, ka koalīcija rosinās par likumprojektu lemt vēlāk, lai redzētu, kāda ir vēlētāju griba par parakstu vākšanai nodotajiem diviem likumprojektiem, kas paredz mainīt regulējumu pašvaldības ārkārtas vēlēšanu gadījumā. Cita starpā grozījumi paredzētu ārkārtas vēlēšanu gadījumā Rīgas domes ievēlēšanu uz vairāk nekā pieciem gadiem.

Minētā parakstu vākšana noslēgsies 14.februārī, un iepriekšējā dienā, iespējams, varētu būt iezīmējies parakstu vākšanas iznākums.