foto: LETA
NEPLP vakantajiem amatiem komisija virza TV3 žurnālistus Kalderausku un Eglīti
Bijusī TV3 ziņu dienesta producente Anita Brauna (no labās) un LNT žurnāliste Ieva Kalderauska piedalās partiju apvienības "Jaunā vienotība" Saeimas frakcijas ārkārtas sēdē, kurā spriež par situāciju Latvijas mediju vidē pēc mediju grupas "All Media Baltics" ieceres reorganizēt LNT un TV3 ziņu dienestus.
2020. gada 30. janvāris, 13:02

NEPLP vakantajiem amatiem komisija virza TV3 žurnālistus Kalderausku un Eglīti

Jauns.lv / LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) vakantajiem locekļu amatiem Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija šodien izraudzījusies TV3 žurnālisti Ievu Kalderausku un bijušo TV3 žurnālistu Jāni Eglīti.

Komisijas deputāti bija vienoti viedoklī par Kalderauskas virzīšanu amatam, uzsverot, ka viņa atstājusi ļoti labu iespaidu. Savukārt par otru kandidatūru deputātiem bija atšķirīgi viedokļi.

Ņemot vērā atšķirīgos deputātu viedokļus, par otru NEPLP locekļa amata kandidātu notika papildu diskusijas, mēģinot vienoties par veidu, kādā izvēlēties otru NEPLP locekli.

Mēģinot rast labāko risinājumu tam, kā izraudzīties otru kandidātu, deputāti vienojās katrs nosaukt personu, par ko gatavi balsot.

Komisijas priekšsēdētājs Artuss Kaimiņš (KPV LV) sacīja, ka atbalstīs Eglīti. Šādai pozīcijai pievienojās arī deputāte Dagmāra Beitnere-Le Galla (JKP).

Vairāki deputāti norādīja, ka amatā atbalstīt gatavi kādreizējo Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāju Robertu Putni, atbalsts izteikts arī bijušajam interneta žurnāla "Satori.lv" galvenajam redaktoram Ilmāram Šlāpinam.

Deputāte Ināra Mūrniece (VL-TB/LNNK), uzklausot citu deputātu viedokli, norādīja, ka ņems vērā Latvijas Žurnālistu asociācijas viedokli un tāpēc balsos par Eglīti. Izvirzīt Eglīti nolēma arī deputāts Māris Kučinskis (ZZS), gan atzīstot, ka šādu izvēli izdara, lai noslēgtu šo procesu un cerot ar abiem kandidātiem tikties frakcijā pirms Saeimas balsojuma.

Lai amatiem izvirzītās personas varētu stāties amatos, par viņiem jābalso Saeimai.

Kā ziņots, uz vakantajiem amatiem pretendē 13 kandidāti.

Vakances NEPLP radušās, jo to atstāja divi tās locekļi, tostarp priekšsēdētāja Dace Ķezbere.