foto: Evija Trifanova/LETA
Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem: uz ceļiem Latvijā izveidojies apledojums
Apledojusi ietve.
Sabiedrība
2020. gada 28. janvāris, 07:13

Autovadītājiem jābūt uzmanīgiem: uz ceļiem Latvijā izveidojies apledojums

Jauns.lv / LETA

Šorīt dažviet Kurzemē, Zemgalē un Latgalē uz lielajiem autoceļiem ir izveidojies apledojums, aģentūra LETA uzzināja VAS "Latvijas valsts ceļi" Komunikācijas daļā.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pa valsts nozīmes autoceļiem apledojuma dēļ braukšana ir apgrūtināta Liepājas šosejas posmā Kalnciems-Skrunda, Jelgavas šosejas posmā no Jelgavas līdz Lietuvas robežai, kā arī autoceļa Grebņeva-Medumi (A13) posmā Rēzekne-Špoģi.

Savukārt uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Dobeles, Gulbenes, Preiļu, Madonas, Saldus un Tukuma apkārtnēs.

Ceļu uzturēšanas darbos šorīt iesaistītas 42 VAS "Latvijas autoceļu uzturētājs" ziemas dienesta tehnikas vienības.

Autovadītāji tiek aicināti braukt uzmanīgi, izvēloties ceļa seguma stāvoklim atbilstošu braukšanas ātrumu, ievērojot piesardzīgu distanci un atceroties, ka braukšanas apstākļi var mainīties ļoti strauji, turklāt uz ceļiem var veidoties grūti pamanāma atkala.

Otrdienas rītā visā Latvijā saglabājas apmācies laiks, daudzviet ir dūmaka, vietām - migla un nelieli nokrišņi, galvenokārt lietus un smidzināšana, liecina meteoroloģiskā informācija.

Redzamība miglā vietām Latgalē nepārsniedz 400 metrus. Uz ceļiem dažviet izveidojies apledojums.

Pūš lēns līdz mērens dienvidu vējš. Gaisa temperatūra -1..+2 grādi.

Rīgā apmācies rīts, +1 grāds, dienvidu vējš pūš ar ātrumu 4-9 metri sekundē.

Maksimālā gaisa temperatūra pirmdien Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centra novērojumu tīklā bija no +1 grāda Rēzeknē līdz +6 grādiem Kolkā un Mērsragā.

Augstākā gaisa temperatūra Eiropā 27.janvārī bija +18..+20 grādi daudzviet Vidusjūras piekrastē un salās. Zemākā gaisa temperatūra naktī uz otrdienu -39 grādi Somijas ziemeļos un -42 grādi Krievijas ziemeļos, kas ir līdz šim lielākais sals Eiropā šoziem.

Otrdien Latvijā gaidāms apmācies laiks, vietām ar dūmaku un nelielu lietu, prognozē sinoptiķi.

Gaisa temperatūra paaugstināsies līdz +1..+5 grādiem.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās

Pūtīs lēns līdz mērens dienvidaustrumu vējš.

Rīgā nav gaidāmi nokrišņi, gaisa temperatūra pakāpsies līdz +3 grādiem.

Laikapstākļus nosaka ciklona austrumu mala. Atmosfēras spiediens valsts rietumos pazeminājies līdz 751 dzīvsudraba staba milimetram jūras līmenī.