foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"
Aculiecinieka video atklāj kravas auto šofera melus televīzijai par šausminošas avārijas iemeslu
112
2020. gada 25. janvāris, 15:08

Aculiecinieka video atklāj kravas auto šofera melus televīzijai par šausminošas avārijas iemeslu

Jauns.lv

TV3 raidījums "Degpunktā" piektdien ziņoja par kādu negadījumu uz Tallinas šosejas, kur frontālu sadursmi piedzīvojis kravas auto un "Volvo" markas spēkrats. Šodien sociālajos tīklos publicēts aculiecinieka video atklāj, ka kravas auto šoferis vakar televīzijai klaji melojis.

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pusdienlaikā, braucot pa Rīgas apvedceļu, netālu no Bunču ciemata "Volvo" taranējis kāds pretim braucošs kravas spēkrats. Brīnumainā kārtā, pēc frontālas sadursmes ar vairākas tonnas smago braucamrīku, "Volvo" šoferim izdevies izbēgt no nāves, turklāt viņš pat nebija jāved uz slimnīcu, jo ticis cauri sveikā bez nopietniem ievainojumiem, ziņo "Degpunktā".

"Volvo" šoferis Maksims "Degpunktā" komandai atklāja, ka pirms avārijas nav veicis nekādu manevru, bet gan braucis taisni pa savu joslu. Arī kravas auto šoferim, kā pieļauj "Volvo" vadītājs, nebija jāveic nekāds manevrs, jo visas mašīnas braukušas rindā viena pēc otras. Pēkšņi kravas auto iebraucis pretējā joslā. Cenšoties izvairīties no sadursmes, Maksims nobraucis no ceļa, tomēr nav paspējis izvairīties, kā rezultātā notikusi frontāla sadursme.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Abi spēkrati nolidojuši no ceļa braucamās daļas, un kravas auto vairākus desmitus metru stūmis "Volvo" gar metāla aizsargbarjeru. Vieglās automašīnas šoferis ir pateicīgs savam spēkratam par izturību. Lai arī pēc avārijas tas samīcīts tiktāl, ka vairs nav remontējams, savas aizsargfunkcijas tas pildījis godam.

Tikmēr kravas auto vadītājs Jans "Degpunktā" pauda savu versiju par notikušo, kas gaužām atšķīrās no "Volvo" šofera teiktā. "Tas "Volvo" vadītājs apdzina kādu pa pretējo joslu. Es viņu redzēju. Viņš, visticamāk, arī redzēja, ka fūre brauc viņam virsū. Viņš manī ietriecās, es iebraucu kreisajā pusē," televīzijai stāstīja kravas auto vadītājs. Pateicoties aculiecinieka video, atklājies, ka fūres šoferis melojis.

foto: Ekrānuzņēmums no raidījuma "Degpunktā"

Video, kas, šķiet, uzņemts ar videoreģistratoru, redzams, kā kravas auto bez jebkāda redzama iemesla iebrauc pretējā kustības joslā un nebremzējot saduras ar pretimbraucošo "Volvo".

Turklāt saņemta arī informācija no citiem lieciniekiem, kuri apgalvo, ka kravas auto šoferis vēl pirms šī incidenta pāris reizes uz ceļa bija izprovocējis bīstamas situācijas.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās