foto: LETA
"Saskaņa" savākusi parakstus, lai atkārtoti rosinātu atlaist Burovu
Rīgas domes priekšsēdētājs Oļegs Burovs
Politika
2020. gada 23. janvāris, 18:54

"Saskaņa" savākusi parakstus, lai atkārtoti rosinātu atlaist Burovu

Jauns.lv / LETA

Partijai "Saskaņa" atkārtoti izdevies savākt nepieciešamos 20 parakstus, lai rosinātu Rīgas domes priekšsēdētāja Oļega Burova (GKR) atstādināšanu no amata, informē pavēstīja deputāte Anna Vladova (S).

play icon
Klausīties ziņas
info about playing item

Pēc šovakar notikušās frakcijas sēdes viņa stāstīja, ka partijai ir izdevies savākt visus nepieciešamos parakstus, tostarp, pēc viņas teiktā, parakstījušies arī visi 16 "saskaņieši". Tas nozīmē, ka savu parakstu pieprasījumam atkārtoti "uzlicis" arī deputāts Jānis Ločmelis (S), kurš iepriekš savu parakstu atsauca un medijiem bija paudis, ka nostāju nemainīs. 

Taujāta, vai frakcija uzklausījusi Ločmeļa rīcības motivāciju, Vladova sacīja, ka partijai ar Ločmeli "viss esot kārtībā" un situācija esot izrunāta. Sīkākus paskaidrojumus viņa nesniedza.

foto: LETA
Anna Vladova

Aģentūrai LETA pašu Ločmeli gan sastapt neizdevās. 

Arī deputāts Sandris Bergmanis (S) sacīja, ka nepieciešamie 20 paraksti kopā ar deputātu bloku "Rīgai" ir savākti un pieprasījums par sēdes sasaukšanu varētu tikt iesniegts piektdien. 

"Saskaņas" frakcijas priekšsēdētājs Maksims Tolstojs paziņojumā presei norāda, ka darbs pašreizējā mēra vadībā nebūs iespējams, taču Rīgas domei ir jālemj par pilsētas budžetu, kā arī jāpieņem daudzi citi rīdziniekiem svarīgi lēmumi.

Ņemot vērā minēto, frakcija aicina Burovu pieņemt politiķa cienīgu lēmumu un no amata atkāpties pašam.

Kopš pieprasījuma iesniegšanas brīža ārkārtas sēde par neuzticības izteikšanu priekšsēdētājam jāsasauc divu nedēļu laikā.

Jau ziņots, ka "Saskaņa" no janvāra vidus mēģina no mēra krēsla atbrīvot Burovu un norādījusi, ka viņa vadībā pilsētas budžetu neatbalstīs.

Tikmēr GKR pauduši, ka koalīcijas partneru prasībām nepiekāpsies.

recent icon

Jaunākās

popular icon

Populārākās