foto: LETA
Par atbilstošākajiem NEPLP kandidātiem atzīst Šlāpinu, Eglīti, Putni un Kalderausku
Ilmārs Šlāpins.
Sabiedrība
2020. gada 14. janvāris, 12:41

Par atbilstošākajiem NEPLP kandidātiem atzīst Šlāpinu, Eglīti, Putni un Kalderausku

Jauns.lv / LETA

Nacionālās elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomes (NEPLP) Sabiedriskā konsultatīvā padome par atbilstošākajiem NEPLP locekļu amatu kandidātiem atzinuši publicistu Ilmāru Šlāpinu, žurnālistu Jāni Eglīti, kādreizējo Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītāju Robertu Putni un žurnālisti Ievu Kalderausku.

Konsultatīvās padomes vēstule parlamenta Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijai, kas sākusi iztaujāt amatiem pieteikušos kandidātus, liecina, ka padome vērtējusi kandidātu reputāciju, valodu prasmes, zināšanas un pieredzi, strādājot vadošā amatā, kā arī izpratni par valsts pārvaldi un mediju darbības specifiku un lomu demokrātiskā sabiedrībā.

Konsultatīvā padome uzklausījusi 15 no 17 amata kandidātiem, neintervējot Gintu Linmeijeri, kura atsauca savu kandidatūru, un Ilzi Pētersoni, kura nevarēja ierasties uz interviju.

Apkopojot padomes locekļu vērtējumus, visaugstākos vērtējumus saņēma četri kandidāti - Šlāpins, Eglītis, Putnis un Kalderauska. Vienlaikus padome atzīmēja, ka pozitīvu vērtējumu saņēma arī bijušais Saeimas deputāts Kārlis Seržants, datorfirmas SIA "NT Piedzīvojumi" valdes loceklis Andis Plakans, "Rīga TV24" satura redaktore, producente Inese Šuļžanoka un bijusī NEPLP locekle, ārštata žurnāliste, recenzente, mediju analītiķe Aija Dulevska.

Iepriekš gan Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisija bija nolēmusi, ka pirms NEPLP amata kandidātu uzklausīšanas sabiedrisko konsultatīvās padomes vērtējumi netiks publiskoti. Taču šodien komisijas sēdē padomes vēstule bija ietverta starp citiem sēdes dokumentiem, kas bija pieejami visiem klātesošajiem.

Komisija sākusi intervēt NEPLP amatu kandidātus, plānojot iztaujāšanas procesu noslēgt nākamajā nedēļā.

NEPLP Sabiedriskās konsultatīvās padomes locekle, biedrības "Par legālu saturu" pārstāve Dace Kotzeva iepriekš aģentūrai LETA atzīmēja, ka vakantajiem amatiem NEPLP pieteikušies arī tādi cilvēki, kuri nepatērē medijus. Turklāt ne visi kandidāti, kas izrādījuši interesi par darbu NEPLP, ir kvalificēti šim darbam, uzskata Kotzeva.

Jau vēstīts, ka uz diviem vakantajiem padomes locekļu amatiem pašlaik pretendē 16 kandidāti. Viņu vidū ir SIA "Bite Latvija" mobilo ierīču menedžeris Jānis Ābele, bijusī NEPLP locekle, ārštata žurnāliste, recenzente, mediju analītiķe Dulevska, TV3 ziņu žurnālists, SIA "E Komunikācijas" valdes loceklis Eglītis un Biznesa, mākslas un tehnoloģiju augstskolas "RISEBA" lektors Sabiedrisko attiecību un reklāmas menedžmenta programmā, Latvijas Pašvaldību mācību centra pasniedzējs Ilmārs Jargans.

Tāpat uz NEPLP kandidē SIA "Mediju grupa Super FM" radio raidījumu vadītāja, redaktore Jekaterīna Jerofejeva-Āboliņa, LNT žurnāliste Kalderauska, "Latvijas Radio 2" mūzikas programmu vadītāja Daiga Mazvērsīte, rakstniece, Rīgas domes deputāte Eva Mārtuža un žurnāliste AS "Latvijas Mediji" izdevumos Pētersone.

Uz amatiem kandidē arī datorfirmas SIA "NT Piedzīvojumi" valdes loceklis Andis Plakans, kādreizējais Kultūras ministrijas Mediju politikas nodaļas vadītājs, Latvijas Kultūras akadēmijas vieslektors Putnis, bijušais Saeimas deputāts Seržants, filozofs, bijušais interneta žurnāla "Satori.lv" galvenais redaktors Šlāpins, Latgales Reģionālās televīzijas attīstības direktore, "Rīga TV24" satura redaktore, producente Šuļžanoka, konsultants, pētnieks Latvijas Universitātē Oļģerts Tipāns un TV3 ziņu žurnālists Jānis Zariņš.

Kā ziņots, konkurss uz NEPLP divu locekļu vakancēm izsludināts, jo šo amatu atstājusi Gunta Līdaka un padomes vadītāja Dace Ķezbere.