foto: Citariga.lv
Anniņmuižā uzdarbojies laupītājs ar āmuru
Anniņmuižas parkā jābūt piesardzīgiem.
112
2020. gada 13. janvāris, 05:40

Anniņmuižā uzdarbojies laupītājs ar āmuru

Kārlis Seržants

Kas Jauns Avīze

Imantā gada pēdējā dienā piedzīvots nežēlīgs laupītāja uzbrukums – smagi cietusi sieviete.

Noziegums pastrādāts 31. decembra rītā ap plkst. 8.30 Anniņmuižas parkā. Cietušās brālis Uldis Sīlis "Facebook" raksta, ka noziedznieks ir vecumā ap 50 gadiem: “Uzbruka no muguras ar sitieniem pa galvu ar gumijas āmuru – māsai smagi miesas bojājumi un smadzeņu satricinājums. Lūdzu atsaukties kādu, kas varēja ko redzēt, ļoti gribētos satikt šo varoni un paspiest viņam roku.”

Novelk arī gredzenu

Valsts policijas pārstāve Gita Gžibovska "Kas Jauns Avīzei" apstiprina, ka šāds uzbrukums patiešām noticis un cietušajai atņemts telefons, naudas maks un no pirksta novilkts arī gredzens.

Ierosināts kriminālprocess par laupīšanu, un nozīmēta medicīniskā ekspertīze, lai noteiktu traumu smaguma pakāpi.

Policija aicina iespējamos aculieciniekus un visus, kam jebkas zināms par šo noziegumu, vērsties Valsts policijā vai zvanīt pa tālruni 67070800 vai 110.

Līdzīgs uzbrukums pirms desmit gadiem

Gžibovska informē, ka pēdējā laikā līdzīgi uzbrukumi ne Rīgā, ne citur Latvijā nav reģistrēti. Āmurs laupīšanas uzbrukumos tiek izmantots reti, taču ļoti līdzīgs noziegums noticis Vecrīgā tieši pirms desmit gadiem, arī decembrī.

2010. gada decembrī gaišā dienas laikā kādai jaunai sievietei pagalmā pie Pasta ielas no aizmugures uzbrucis vīrietis. Pēc diviem sitieniem pa galvu ar āmuru viņa nokritusi zemē, un uzbrucējs centies no rokām izraut somu. Sieviete pretojusies un saņēmusi arī spērienu pa seju, taču somu izdevies nosargāt. Tad noziedznieks viņai izrāvis no rokas telefonu un meties bēgt.

Upuri nolūko un izseko

Uzbrucēju cietusī raksturoja kā apmēram 35 līdz 40 gadus vecu, bija ģērbies lielā, brūnā mētelī ar lielām, tumšām brillēm uz acīm.Tas nozīmē, ka tagad viņam varētu būt ap 50 gadiem – vecums, kādu min Imantas gadījumā. Protams, tā var būt tikai sagadīšanās, taču, zinot, ka noziedznieki savus paradumus maina reti, izslēgt nevar arī šādu versiju.

Toreiz, izpētot Vecrīgas videonovērošanas ierakstus, likumsargi secināja, ka laupītājs upuri izvēlējies mērķtiecīgi un sievietei kādu laiku sekojis, līdz sagaidījis brīdi, kad uzbrukt. Visticamāk, pēdējā uzbrukuma gadījumā ir bijis līdzīgi, tāpēc līdz noziedznieka notveršanai ieteicams sievietēm būt uzmanīgām un ik pa brīdim pamest skatienu uz cilvēkiem, kas nāk aiz muguras, sevišķi Anniņmuižas apkārtnē.