foto: LETA
“Splendid Palace” nedēļu sāk ar dokumentālo filmu pirmdienu
Kinoteātra "Splendid Palace" lielā zāle.
Runā Rīga
2020. gada 9. janvāris, 23:45

“Splendid Palace” nedēļu sāk ar dokumentālo filmu pirmdienu

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

2020. gadā kinoteātris “Splendid Palace” turpina tradīcijas un pirmdienu vakaros piedāvā apmeklēt skatītāju jau iecienītus seansus “Dokumentālo filmu pirmdiena”. Janvārī kinoteātris visus interesentus aicina noskatīties filmas “Vienu biļeti, lūdzu!”, “Anjēze par Vardā” un “Koris. Diriģents. Kamēr…”.

13. janvārī plkst. 20.00 tiks demonstrēta Matīsa Kažas režisētā filma “Vienu biļeti, lūdzu!”, kas 2017. gadā tika nominēta Latvijas Nacionālā filmu festivāla “Lielais Kristaps” balvai par labāko debiju un guvusi atzinību vairākos starptautiskos kinofestivālos. Filma ir stāsts par Nikiju Kokrenu – pasaulē kaislīgāko teātru apmeklētāju. Šī 78gadīgā indiešu izcelsmes kundze pēdējos 25 gadus katru dienu noskatās vismaz vienu Ņujorkas teātra izrādi. Tomēr ne visi ir sajūsmā par viņas kaislību – Brodvejas teātru darbiniekiem viņa ir īsts bieds. Kur beidzas aizrautīga kaislība un kur sākas atkarība?

Filma tiks demonstrēta angļu valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Savukārt pēc filmas Jautājumu un atbilžu pusstundā skatītājiem būs iespēja iztaujāt režisoru Matīsu Kažu.

Ieejas biļeti uz filmu “Vienu biļeti, lūdzu!” iespējams iegādāties tiešsaistē šeit vai kinoteātra kasē.

20. janvārī plkst. 20.00 tiks demonstrēta filma “Anjēze par Vardā” – režisores pašportrets un pašanalīze uz savu izcilāko filmu fona. Viņa bija vienīgā režisore sieviete leģendāra Franču jaunā viļņa laikā. Anjēzei Vardai bija lemts mainīt kino likumus. Vienkārša pēc dabas, dižena idejās. Kino pasaules leģenda, tuva katram kino cienītājam, pazīstama fotogrāfe, jaunā viļņa pioniere, režisore. Viņas pēdējā filma ir citādības apliecinājums, pilns impulsu, radošuma un brīvības. Divu stundu ekrāna ceļojumā pavada Anjēzes jaukie stāsti, pazīstamās filmas, sejas un ciemi. Pērn pavasarī izcilā kinematogrāfiste atstāja šo pasauli, nosvinējusi filmas pirmizrādi Berlīnes kinofestivālā un saņēmusi Berlīnes Zelta Kameru. Anjēze Varda ir saņēmusi Oskaru un Eiropas Kino akadēmijas balvu  par mūža ieguldījumu, ko viņai pasniedza Rīgā.

Filma tiks demonstrēta franču valodā ar subtitriem latviešu un krievu valodā.

Pēc filmas Jautājumu un atbilžu pusstunda ar kinoteātra “Splendid Palace” māksliniecisko vadītāju, kinokritiķi Dairu Āboliņu.

Ieejas biļeti uz filmu “Anjēze par Vardā” iespējams iegādāties tiešsaistē šeit vai kinoteātra kasē.

27. janvārī plkst. 20.00 tiks demonstrēta Emīla Alpa filma “Koris. Diriģents. Kamēr…” – 2019. gadā “Lielais Kristaps” galvenās balvas ieguvēja nominācijā “Labākā debijas filma”. Filmā – jauniešu kora “Kamēr...” ceļš līdz Tolosas Starptautiskajam koru konkursam. 20 gadus veca kora dalībnieka radīta filma ar vēl nebijušu skatījumu uz kora pasaules aizkulisēm, dziedātāju mūzikas kaisli, uzticību draugiem un grūtību pārvarēšanu garajā ceļā līdz finālam.

Pēc filmas Jautājumu un atbilžu pusstunda ar režisoru Emīlu Alpu.

Ieejas biļeti uz filmu “Koris. Diriģents. Kamēr…” iespējams iegādāties tiešsaistē šeit vai kinoteātra kasē.

Februārī dokumentālo filmu pirmdienās skatītājiem tiks dota iespēja uz lielā ekrāna noskatīties režisora Ivara Selecka 1995. gadā uzņemto filmu “Gājiens ar krokodilu”, 2019. gada “Lielais Kristaps” labāko studentu filmu “Zorjana Horobraja”, kuras režisore ir Elita Kļaviņa, filmu “Inga dzird”, kuras režisors Kaspars Goba 2019. gadā atzīts par labāko dokumentālās filmas režisoru, kā arī režisora Ivara Zviedra divas 2019. gadā uzņemtās filmas – “Afigenna/Meikots Īrijā”.