foto: Publicitātes foto
Rīgas Domā notiks koncerts “Pusnakts mesa Versaļas galmā”
Diriģents Henrijs Pompidors.
Runā Rīga
2019. gada 17. decembris, 18:09

Rīgas Domā notiks koncerts “Pusnakts mesa Versaļas galmā”

Sadarbībā ar Rīgas pašvaldību

Pirms Ziemassvētkiem, 21. decembrī, plkst. 19.00 Rīgas Domā notiks koncerts “Pusnakts mesa Versaļas galmā”, portālu Jauns.lv informēja Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienībā.

Koncertā franču 17. gadsimta garīgās mūzikas izcilo pārstāvju – Marka Antuāna Šarpentjē un Mišela Rišāra de Lalandes – skaņdarbus atskaņos Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas Zēnu koris, diriģents Romāns Vanags un baroka orķestris “Collegium Musicum Riga”, diriģents Māris Kupčs. Koncerta īpašais viesmākslinieks būs diriģents, doktors Henrijs Pompidors no Francijas.

Diriģents, doktors Henrijs Pompidors (Francija) studēja mūziku, ērģeles un kordiriģēšanu Tulūzas reģionālajā mūzikas konservatorijā. Pēc Francijas valsts diploma iegūšanas kordiriģēšanā viņš ieguvis maģistra grādu un doktora grādu mūzikā un mūzikas zinātnē Parīzes (pazīstama arī kā Sorbonna) universitātē.

Pēc dažiem gadiem kā mūzikas direktors Eiropā, H. Pompidors tika iecelts Taizemē par Rangsitas mūzikas konservatorijas kora nodaļas vadītāju un pievienojās Mahidol Universitātes mūzikas koledžai, kas ir viena no nozīmīgākajām mūzikas fakultātēm Karalistē. Vairāku gadus viņš tur strādāja kā Taizemes filharmoniskā orķestra (T.P.O.) kormeistars, kordiriģents un kora direktors.

H. Pompidors ir Francijas kordiriģentu biedrības (SFCC) valdes loceklis, un šobrīd māca kora dziedāšanu un kordiriģēšanu Parīzes pilsētas mūzikas konservatorijā. Viņš savu darbību starptautiskā mērogā velta arī koru izglītībai, ar daudzām meistarklasēm, kuras tiek rīkotas visā pasaulē (Brazīlijā, Ķīnā, Horvātijā, Irānā, Japānā, Taizemē, Vjetnamā un citur).

Būdams aktīvs diriģents un tiesnesis, viņš ir vadījis daudzus koncertus, starp kuriem galvenā loma ir kamermūzikai – darbs ar bērniem un pieaugušajiem, amatieriem, universitātes un profesionālajiem koriem, kā arī viņš regulāri tiek aicināts uz daudziem starptautiskiem festivāliem un koru konkursiem.

Koncertu organizē Rīgas pašvaldības kultūras iestāžu apvienības Koncertorganizācija  “Ave Sol”, atbalsta Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments.

Biļetes uz koncertu var iegādāties SIA “Biļešu Paradīze” kasēs un interneta vietnē: www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas – 10.00, 15.00 un 20.00 eiro.