foto: Edijs Pālens/LETA
“Ūdenim un maizei” Lembergu pārim jau saziedoti vairāk nekā 100 eiro
Kampaņas organizators skaidroja, ka savākto summu veltīs “pētnieciskajai žurnālistikai”.
Sabiedrība
2019. gada 13. decembris, 19:51

“Ūdenim un maizei” Lembergu pārim jau saziedoti vairāk nekā 100 eiro

Jauns.lv

Finansējuma un ziedojumu vākšanas portālā Gofundme.com izveidotā kampaņa “Ūdenim un maizei Lembergu ģimenei” sākās kā asprātīgs joks, taču šīs publikācijas tapšanas brīdī norādītajam mērķim bija saziedota jau vērā ņemama summiņa.

Pēc Ventspils mēra sievas Kristīnes Lembergas lūguma Latvijas un ASV augstākajām amatpersonām sniegt juridisko pamatojumu par to, kāpēc noteiktas sankcijas pret viņu un bērniem, cilvēki sociālajos tīklos jau paguvuši dalīties neskaitāmās asprātībās par Lembergu ģimenes “trūkumciešanu”.

Jo vairāk – pasaules lielākajā ziedojumu vākšanas platformā Gofundme.com izveidotas pat divas dažādas kampaņas ar iespēju ziedot, lai Lembergu pārim būtu ko ēst. Vienā saziedots jau 91 eiro, savukārt otrā summa mazāka - 15 dolāri.

Kāds noziedojis pat 30 eiro

“Palīdzēsim Kristīnei Lembergai grūtā brīdī. Divu bērnu mātei kā no zila gaisa uzkrita liksta –
viņai ir slēgti bankas konti un viņai nav līdzekļu ikdienas vajadzībām. Ignorēsim faktu, ka Kristīnei amatpersonas deklarācijā par 2018. gadu ir norādīti skaidras naudas uzkrājumi 87 000 eiro apmērā,” rakstīts kampaņas pieteikumā. To, spriežot pēc mājaslapā norādītā, izveidojis Kāds Andris Latvers.

Šobrīd konkrētās kampaņas ietvaros ziedojuši jau 10 ļaudis, ar to dalījušies 730 cilvēki un kopumā ir savākta summa 91 eiro apmērā.

Kāds, kurš parakstījies kā Valdis Eizāns, cēlajam mērķim pat atļāvies noziedot 30 eiro, kas, vismaz šīs kampaņas ietvaros, pagaidām ir nepārspēja summa. Tās mērķis – 100 000 eiro savākšana.

Jauns.lv sazinājās ar kampaņas organizatoru Andri Latveru, lai noskaidrotu, kādam nolūkam patiesībā tiks tērēta savāktā summa. Organizators skaidroja, ka savākto summu veltīs “pētnieciskajai žurnālistikai”.

Kampaņa pieejama un aplūkojama šeit.

Lembergu pāris žilbina Universitātes svinībās

Aivars Lembergs ar sievu Kristīni ierodas uz Latvijas Universitātes simtgades svētku svinību koncertu 2019. gada 30. septembrī Latvijas Nacionālajā operā ...

gallery icon
4

ASV uzliek sankcijas Lembergam

Jauns.lv jau ziņoja, ka ASV sankcijām pakļautā Ventspils mēra Aivara Lemberga sieva Kristīne Lemberga sociālajos tīklos paziņojusi, ka bloķēti ir arī viņas bankas konti.

"Par to uzzināju 11.decembrī, kad mans darba devējs informēja, ka nevar man pārskaitīt manu nopelnīto atalgojumu," raksta Lemberga.

Sazinoties ar banku, kas apkalpo viņas kontus, Lemberga informēta, ka viņas konts ir bloķēts un ne viņai var ieskaitīt naudu, ne arī viņa var norēķināties par bērnudārzu, par pusdienām skolā, tāpat laikā, kad Latvijā izsludināta gripas epidēmija, nevar samaksāt ārstam un iegādāties medikamentus un norēķināties par fizkultūras nodarbībām.

Viņa lūgusi valstu amatpersonām izsniegt viņai juridisko pamatojumu, kas nosaka, ka pret viņu un viņas bērniem ir izvirzītas sankcijas, liedzot tiesības dzīvot, kas turklāt notiek bez tiesas lēmuma ar vienu mērķi – lai vērstos pret Latvijas tagadējās Saeimas mazākumu.

Jau arī vēstīts, ka OFAC 9.decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp Lembergam.

OFAC izdevis Globālo Magņitska vispārējo licenci nr.1, kas paredz 30 dienu periodu, lai pabeigtu darījumus ar četrām sankcionētajām juridiskajām personām – Ventspils brīvostas pārvaldi, Ventspils attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju.

Attiecībā uz Lembergu šobrīd ir jāpiemēro atturēšanās princips, kura laikā jāsaprot, vai ir tiesisks pamats šos līdzekļus konfiscēt vai piemērot kādas citas sankcijas.

Ventspils mēra Lemberga grāmatas "Zagļi Lemberga kurpēs" atvēršana

Ventspils mērs Aivars Lembergs šodien viesnīcā "Radisson Blu Hotel Latvija" telpās bija sarīkojis grāmatas atvēršanas pasākumu. Lemberga izdotajā grāmatā apkopoti ...

gallery icon
29