foto: LETA
Balsojums pret Burovu nenotiek: uz sēdi neatnāk ne saskaņieši, ne Baiba Broka un citi
Bloka "Rīgai!" un "Saskaņas" deputātiem neierodoties, atcelta šovakar plānotā Rīgas domes sēde.
Politika
2019. gada 28. novembris, 17:58

Balsojums pret Burovu nenotiek: uz sēdi neatnāk ne saskaņieši, ne Baiba Broka un citi

Jauns.lv / LETA

Deputātu bloka "Rīgai!" pārstāvjiem, domniecei Baibai Brokai un "Saskaņas" frakcijai neierodoties Rātsnamā, atcelta šodienas vakarā paredzētā Rīgas domes sēde, kurā bija plānots uzticības balsojums Rīgas domes priekšsēdētājam Oļegam Burovam (GKR).

Sēžu zālē atradās Neatkarīgo deputātu frakcijas domnieki, kā arī opozīcijas deputāti, taču tā kā viņi nereģistrējās dalībai sēdē, kvorums netika nodrošināts. Kopumā dalībai sēdē reģistrējās tikai 10 domnieki.

Saskaņā ar likumu, nākamā sēde jāsasauc 24 stundu laikā. Tā notiks plkst.9, rīt.

Šī ir pirmā Rīgas domes sēde, kura nav notikusi kvoruma trūkuma dēļ. Ja notiks vēl divas šādas sēdes, tas var kalpot par pamatu rosināt Rīgas domes atlaišanu.

Šovakar domniekiem darba kārtībā bija iekļauts jautājums arī par jauna vicemēra izraudzīšanos, par jauna pārstāvja ievēlēšanu Rīgas brīvostas valdē, kā arī jautājums par atkritumu apsaimniekošanu regulējošajiem saistošajiem noteikumiem.

Kā vēstīts, cenšoties nodrošināt koalīcijai vairākumu, mēra partija "Gods kalpot Rīgai" (GKR) veda sarunas ar deputātu bloku "Rīgai!" un deputāti Broku.

Ceturtdienas pusdienlaikā "Rīgai!" pārstāvji pauda, ka atbalstīs Burova palikšanu mēra amatā un vicemēra amatam virzīs deputātu Druvi Kleinu. Aptuveni stundu vēlāk viņi paziņoja, ka vēl tomēr svārstās, vai atbalstīt Rīgas domes priekšsēdētāja palikšanu amatā.

Lai gan sākotnēji bloka vadītājs Oskars Putniņš sacīja, ka tas ir nosliecies par labu Burova atbalstīšanai, sazvanoties ar kolēģiem esot konstatēts, ka koalīcija tomēr nav gatava atbalstīt visas bloka virzītās iniciatīvas.

"Piemēram, mēs vēlamies izveidot demogrāfijas lietu komisiju, bet Burovs vēl nav skaidri pateicis, vai tiešām tam piekrīt," sacīja Putniņš. Līdz ar to bloka pārstāvji norādīja, ka vēl vērtēs, vai ceturtdien vispār sēdē piedalīties un balsot, tādējādi atbalstot Burova palikšanu amatā.