foto: LETA
KNAB atklāj Preiļu pašvaldības amatpersonām piemērotos drošības līdzekļus
112
2019. gada 7. novembris, 14:32

KNAB atklāj Preiļu pašvaldības amatpersonām piemērotos drošības līdzekļus

Jauns.lv / LETA

Sešām Preiļu novada domes amatpersonām, kuras iesaistītas kriminālprocesā par dienesta viltojumu, Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) piemērojis ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

KNAB apstiprināja, ka sešām personām piemērojis aizdomās turētā statusu un ar brīvības atņemšanu nesaistītus drošības līdzekļus.

Piecām personām piemērots noteiktas nodarbošanās aizliegums, aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts. Savukārt vienai personai - aizliegums tuvoties noteiktām personām un aizliegums izbraukt no valsts.

Plašāku informāciju par iesaistītajām personām KNAB nesniedz.

Starp aizdomās turētajiem, iespējams, ir Preiļu novada domes priekšsēdētāja Maruta Plivda un viņas vietnieks Juris Želve.

Plivda sabiedrisko mediju portālam "Lsm.lv" noliedza KNAB pārmetumus par iespējamu viltus akta izdošanu atjaunotās Preiļu domes ēkas pieņemšanai ekspluatācijā. Tāpat viņa uzsvēra, ka notiekošais, viņasprāt, ir domes opozīcijas politiskā izrēķināšanās. Tikmēr aģentūrai LETA politiķi ilgstoši nav izdevies sazvanīt un arī domē šodien viņa neesot redzēta.

Jau vēstīts, ka KNAB darbinieki otrdien ieradušies Preiļu novada domē un aizturējuši vairākas personas.

KNAB paziņojis, ka kratīšanas 4.oktobrī sāktā kriminālprocesā par dienesta viltojumu personu grupā pēc iepriekšējas vienošanās.

KNAB ieguva ziņas, kas liecina, ka laikā no 2019.gada 6.augusta līdz 7.augustam četras Preiļu novada domes amatpersonas ar vēl divu Preiļu novada domes amatpersonu atbalstu, iespējams, viltojušas aktu par atjaunotās Preiļu novada domes ēkas pieņemšanu ekspluatācijā.

Preiļu novada domes amatpersonas minēto aktu 2019.gada 7.augustā uzrādījušas Būvniecības valsts kontroles biroja būvinspektorei, kas veica būves ārpuskārtas pārbaudi.