foto: Twitter / BreakingLV
Valmierā rakšanas darbu laikā pārrauts gāzesvads; likvidēta gāzes noplūde
Novadu ziņas
2019. gada 7. novembris, 13:41

Valmierā rakšanas darbu laikā pārrauts gāzesvads; likvidēta gāzes noplūde

Jauns.lv / LETA

Atbildīgie dienesti likvidējuši rakšanas darbu laikā radušos gāzes noplūdi Valmierā, informē Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestā (VUGD). Gaisā jūtama spēcīga gāzes smaka un Valmiermuižas iedzīvotāji tiek aicināti nelietot gāzes iekārtas, informēja AS "Gaso" sabiedrisko attiecību speciāliste Jana Rubinčika.

Gāzes noplūde likvidēta plkst.13.23.

Kā informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece, plkst.12.21 VUGD saņēma izsaukumu uz Valkas ielu Valmierā, kur bija pārrauts gāzes vads un radusies gāzes noplūde. Notikuma vietā patlaban strādā atbildīgie dienesti un noplūde jau ir daļēji norobežota. Cilvēki no tuvējām ēkām ir evakuēti un brīdināti par situāciju.

"Gaso" pārstāve Rubinčika pastāstīja, ka negadījums notika plkst.10.50 Valkas ielā, iepretī ēkai Nr.34, kur elektroinstalāciju firma, veicot elektrokabeļa ieguldīšanu zemē ar urbšanas metodi, sabojāja polietilēna gāzesvadu.

Patlaban "Gaso" Cēsu iecirkņa Avārijas dienesta brigāde un remontbrigāde sadarbībā ar Valsts policiju ir slēgusi Valkas ielas posmu un sākusi gāzesvada atrakšanas darbus, informēja Rubinčika.

Viņa norādīja, ka negadījuma vietas apkārtnē ir jūtama spēcīga gāzes smaka. "Gaso" lūdz iedzīvotājus avārijas vietas apkārtnē izturēties ar sapratni un aizvērt logus. Valmiermuižas iedzīvotāji tiek lūgti nelietot gāzes iekārtas un iespēju robežās atslēgt gāzes apkures katlus, piebilda "Gaso" pārstāve. 

Atkarībā no bojājuma lieluma, ir iespējams gāzes padeves pārtraukums Valmiermuižā un Viestura laukumā, norādīja Rubinčika, piebilstot, ka gāzesvada avārijas sekas plānots novērst līdz dienas beigām.

"Gaso" pārstāve aicina Valmiermuižas iedzīvotājus, kuru mājā pašlaik nav gāzes, zvanīt uz "Gaso" Cēsu iecirkņa Valmierā klientu apkalpošanas centru pa tālruni 64 231 151 līdz plkst.17, bet pēc plkst.17 uz tālruni 114. 

VUGD aicina iedzīvotājus netuvoties norobežotajai zonai, kā arī, lai nepieļautu gāzes nokļūšanu telpās, aizvērt durvis un logus. Ja tiek novēroti veselības traucējumi, iedzīvotājiem nekavējoties jāzvana Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem pa tālruni 112 vai 113.

Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā apliecināja, ka neviens iedzīvotājs līdz šim pie mediķiem pēc palīdzības nav vērsies. Uz vietas dežūrē viena brigāde.