foto: Facebook
"Par agru, daudz par agru" - cilvēki soctīklos sēro par talantīgā Mārtiņa Ķibilda pēkšņo nāvi
Mārtiņš šovasar jūlijā, ceļojumā: tāds viņš paliks siltā un gaišā piemiņā daudziem.
Sabiedrība
2019. gada 27. oktobris, 20:15

"Par agru, daudz par agru" - cilvēki soctīklos sēro par talantīgā Mārtiņa Ķibilda pēkšņo nāvi

Jauns.lv

Šī ziņa nesagatavotus pārsteidza nevis daudzus, bet visus. Šobrīd, ieslēdzot LTV, raidījumu pašreklāmās vēl skan Mārtiņa balss - skatieties "Adreses" ceturtdien! Raidījums ēterā būs, taču paša tā vadītāja un veidotāja Mārtiņa Ķibilda vairs nav starp mums. Viņa sirds pārstāja pukstēt sestdien, 26. oktobrī, esot brīvdienās Amsterdamā.

Vēsti par Mārtiņa Ķibilda negaidīto nāvi 46 vecumā paziņoja viņa ģimene, vienlaikus lūdzot saglabāt privātumu un nevaicāt detaļas par iemesliem. Zināms vien tas, ka autopsija nelaiķim vēl tiek veikta.

Sociālajos tīklos cilvēki ir satriekti par tik negaidīto Mārtiņa aiziešanu mūžībā. Līdzjūtību Ķibildu saimei izteicis arī Valsts prezidents Egils Levits: "No sirds izsaku līdzjūtību Mārtiņa Ķibilda tuviniekiem un visiem viņa spožā talanta cienītājiem."

Latvijas radošo ļaužu sabiedrība norāda: tik netaisnīgi agra nāve... Mārtiņam bija tikai 46, un nesen sākts darbs LTV jaunajā kultūras raidījumā "Kultūrdeva". Dzīvi ēterā turpina arī skatītāju iecienītais raidījums "Adreses", ko veido filmu kompānija VFS. Tās biedrs Gustavs Terzens feisbukā raksta: "Dodies droši, Mārtiņ! Par agru gan, daudz par agru...bet dodies droši. Līdzjūtību ģimenei un tuviniekiem."

LTV "Panorāmas" diktores Lauras Vondas ieraksts skumjajā vakarā, kad viņai pašai nācies šo ziņu pavēstīt skatītājiem: ""Es ar nepacietību gaidu nākamo nedēļu..." tieši šādiem vārdiem no skatītājiem vēl otrdien atvadījās Mārtiņš Ķibilds LTV raidījumā "Kultūrdeva". Nākamā nedēļa pienāks bez viņa... Nekad nevaram zināt, cik liela "deva" dzīves mums paredzēta. Katrā ziņā Mārtiņam Ķibildam tā bija tik ļoti par īsu... Skatītājiem pietrūks viņa zināšanu, domu, šarma un tikai viņam vienam raksturīgā starojuma. Tik sasodīti skumji iet garām šiem plakātiem TV gaiteņos..."

Bet Žaņa Lipkes memoriāla dvēselīte Lolita Tomsone vēsta: "Gaišu mūžības ceļu, Mārtiņ! Vēl pavisam nesen Ķibilds mums atklāja skaistas un tumšas lietas par Latviju, paldies viņam par Valdemārpils stāstu simtgadē. Līdzjūtība ģimenei un draugiem!" 

Reklāmu producents Andris Jurga savukārt raksta tā: "Latvijā ir vairāki labi raidījumu vadītāji, bet tādi, kas mani spējuši aizraut līdz sirds dziļumiem, ir tikai divi - Ēriks Niedra un Mārtiņš Ķibilds. Tagad abi varēs tikties un pārrunāt savas virsotnes. No sirds žēl, ka tā arī nekad dzīvē nesatiku ne Ēriku, ne Mārtiņu. Skumji."

Savukārt dzīvnieku brīvības aktīvists, pusaudzis Morics Meņģelsons raksta: "Neaptverami. Ļoti patika viņa raidījumi. Skumji, ka tik spožam cilvēkam jādodas pa skuju taku tik agri. Līdzjūtība tuviniekiem un draugiem."

Līdzjūtības virknējas arī tviterī:

Jau vēstījām, ka sestdien mūžībā negaidīti devies TV seja Mārtiņš Ķibilds. "Mūsu viena no dedzīgākajām liesmām ir pārdegusi un izdegusi. Mārtiņ, mums Tu vienmēr paliksi spožs, lai arī kurp Tu esi devies. Skumjā ziņa no Mārtiņa ģimenes: “Sestdien, 26. oktobrī pēkšņi miris TV raidījumu veidotājs un vadītājs Mārtiņš Ķibilds. Mārtiņa ģimene lūdz cienīt piederīgo privātumu un plašākus komentārus šobrīd nesniegs. Visa informācija par atvadīšanos tiks laikus publicēta "Facebook" lapā,"" teikts paziņojumā. Mārtiņš Ķibilds dzimis 1973.gada 23. jūlijā. Viņš žurnālistikā darbojās kopš deviņdesmitajiem gadiem. Gadsimtu mijā Ķibilds vadīja populāro erudīcijas spēli "Gribi kļūt miljonārs?", bet vēlāk pievērsās arī citiem projektiem, no kuriem daudzi bija saistīti ar arhitektūru un dizainu, kas bija Mārtiņa kaislība. Viņš veidojis tādus raidījumus kā "Adreses", "Atslēgas", "Kultūrdeva" un citus. Viņš bijis arī Latvijas Arhitektu savienības valdes priekšsēdētājs.

Mārtiņš Ķibilds (1973-2019)

gallery icon
42